Eventyrlig fjelltur til Himakånå

Eventyrlig fjelltur til Himakånå

På toppen av Himakånå i Nedstrand fikk 13 elever på friluftsliv høre eventyret om hvordan fjelltoppen ble til. Og siden fikk de seg en stor overraskelse i Liarvåg hos kjekke besteforeldre til en av elevene. 

For en eventyrlig plass, som denne sommeren har skapt kaos i Nedstrand. Flotte bilder på sosiale medier har skapt folkevandring til den nydelige naturperlen. Etter to timers gåtur var elevene framme på berget, godt ledet av friluftslivlærer Kari Synnøve Velde Haugen og Kjetil Sande.

Alle fikk selfie

Den kule toppen, som da egentlig er en forsteinet trollkjerring, fikk alle elevene anledning til å bestige alene. En nydelig plass å ta selfie.

Vel nede fra fjellet, drog elevene på besøk til en av elevenes foreldre i Liarvåg – og fikk oppleve nok et flott eventyr. Her stod en bestemor klar med herlige pannekaker, de fikk være med å dra teiner og garn – og holde en flott hummer (som de slapp uti igjen – vi følger jo loven).

De 13 elevene som har valgt friluftsliv har gjort et godt valg – og flere eventyr venter de ivrige elevene. Neste tur går til Langåsdalen, mellom Vikebygd og Skjold.

Se en liten film fra turen her:

https://vimeo.com/233821648

 

X