Magnus Carlsen har ikke sett maken til sjakkbrett

Magnus Carlsen har ikke sett maken til sjakkbrett

Hvorfor skal sjakkbrett være hvite og svarte? Og hvorfor skal alle brett være like? Verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen burde ta turen til Danielsen Ungdomsskole i Haugesund for å spille kreativ og fantasifull sjakk. 

Åttende klasse har utrolig kreative og dyktige Monica Rønnestad som kunst- og håndverklærer. Hun utfordret sine elever til å lage kreative sjakkbrett, og fikk virkelig svar på tiltale.

– De har jobbet veldig godt med oppgaven og vært utrolig kreative. De har brukt veldig forskjellige materialer og det er stor variasjon i hvordan de har løst oppgaven, sier Rønnestad.

Monica

Hun har hatt flere vellykkede oppgaver i kunst og håndverk i forhold til spill.

– I fjor lagde 8. klassen egne ludospill. Å lage et sjakkspill gir jo elevene store muligheter. I utformingen av sjakkbrikkene har du jo nesten ingen begrensninger.

Når alle sjakkbrettene er vurdert og elevene har fått karakter på arbeidene sine, blir det en stor sjakk konkurranse i klasserommet. Kanskje litt popcorn og is under spillingen? Men selve konkurransen vil ikke lærer Monica Rønnestad delta i. Hun ler godt og svarer ærlig på spørsmålet om hun skal vinne sjakkturneringen.

– Jeg kan ikke spille sjakk. Det er sikkert over 30 år siden jeg prøvde sist! Heldigvis fikk jeg googlet de forskjellige brikkene, så jeg har fått kvalitetssikre arbeidet noe, sier en smilende lærer.

Kanskje burde Norges verdensmester, Magnus Carlsen ta turen til Haugesund. Han kunne jo utfordret hele åttende klasse i lynsjakk. Han ville nok tapt en del partier, i stum beundring over kreative bønder og tårn.

 

X