Misjons- og gledesløp på Danielsen

Misjons- og gledesløp på Danielsen

Torsdag andre juni arrangerte Danielsen Ungdomsskole Haugesund sitt tradisjonelle misjonsløp. Og løpet ble en stor fest fra begynnelse til slutt. For en gladere og mer positiv elevflokk skal du lete lenge etter. 

Danielsen Ungdomsskole Haugesund legger vekt på å være en skole som bryr seg. Selve misjonsløpet som blir arrangert på tampen av skoleåret, er et bevis på hvor engasjert elevene er for å hjelpe andre. Alle er ikke like aktive i selve innsamlingen, men alle deltar på sin måte.

I fjor kom det inn over 80 000 kroner til et vannprosjekt i Kenya. For oss nordmenn, som har vannmangel som et fremmedord, er det spesielt å samle inn vann til folk som lider. I det området Danielsen støtter, er det store utfordringer i forhold til tørke og lite regn. Men takket være støtten fra elevene bygges det opp vannsystemer som gjør at folk og dyr får mye bedre leveforhold.

Selve misjonsløpet er en rundløype på 600 meter, hvor mange av elevene får støtte for hver runde de løper. Hanna Sørensen fra åttende klasse imponerte – flyvende gjennom runde etter runde. Tilslutt satte hun ny rekord, med hele 32 runder. Noe som tilsvarer 19,2 kilometer – nesten en halvmaraton, og den løp hun på 90 minutter. Hun vant dermed den prestisjefulle fruktkorgen. Imponerte gjorde også inspektør Gunnstein Kock, med 28 runder.

Vi kommer tilbake med video fra arrangementet, og informasjon om endelig resultat.

X