Stine kretsmester i sprangridning

Stine kretsmester i sprangridning

Stine Malene Brendeland Alvheim i tiende klasse har satset seriøst på sprangridning de to-tre siste årene. Og den talentfulle rytteren ble sist helg kretsmester. 

Det siste året på ungdomsskolen er viktig, og Stine Malene Brendeland Alvheim satser seriøst på sprangridning og skole.

– Det er jo travelt, spesielt siden jeg har seks dager med trening i uken. På mandagen er det dressurtime, før jeg på onsdagen reiser til Skudenes og sprangtrening. Torsdag trener jeg med bommer i Haugesund, før jeg fredagen igjen har egentrening i forhold til dressur. Egentlig går hele helgen med på trening, eller deltakelse på stevner, sier Brendeland Alvheim.

Hun er takknemlig for å bli fulgt av treneren Vibeke Håndå fra Haugesund.

– Vibeke har fulgt meg hele veien de 4-5 siste årene, og er utrolig viktig for meg. Hun er en dyktig trener som jeg kan takke for mye.

Høydepunktet

12891576_925304704253941_3192616222853671993_o

Stine Malene i farta med sin egen hest – Vainqueur van Herikhave.

Sesongen med mange stevner ble kronet med en fantastisk seier i kretsmesterskapet i sprangridning forrige helg. I hennes klass, hest 1,10 deltok de 20 beste rytterne fra Rogaland.

– Det ble en spennende konkurranse, og etter første runde var kun jeg og en annen rytter feilfrie. Dermed ble det omhopping mellom oss. Siden jeg hadde dårligst tid før siste runde, startet jeg først. Etter et riv på det fjerde hinderet, satte jeg opp tempoet og fullførte på tiden 33,91. Min konkurrent satset på trygghet og null riv, men var også uheldig og rev på det fjerde hinderet. Hun klarte ikke å øke tempoet, som jeg, og dermed inn på andre plass med 34, 53.

Å bli kretsmester var en stor oppmuntring for Stine, som nå håper å kvalifisere seg til Kingsland Oslo Horseshow.

– Jeg vil gjøre mitt beste for å kvalifisere meg, men uansett er det langsiktige målet mitt å kvalifisere meg til Nordisk Mesterskap.

Det er utrolig mange flotte ungdommer på Danielsen Ungdomsskole i Haugesund. Stine er en flott representant for skolen, og vi gleder oss over hennes seriøse satsing og flotte resultater i stevne etter stevne.

X