Stormfull tur til Vigdarheim

Stormfull tur til Vigdarheim

«Kjekke, snille niende klasse reiste på en tur. Så begynte det å regne, og alle våte ble. Men med latter, gode venner der, blir det kjekt å reise på en tur i all slags vær.» (Fritt etter sangen: Lille Petter Edderkopp)

Alle niende klassingene i Haugesund Kommune reiser hvert år på en overnattingstur til Vigdarheim, til KFUK-KFUM sitt leirsted 20 minutters kjøring fra byen. Dette er et såkalt SLT-tiltak (Samordning av lokale rus- og kriminalforebyggende tiltak), hvor utgiftene til overnatting og oppfølgingen dekkes av kommunen. Et positivt tiltak som gir mye tilbake til elevene.

Det var ikke akkurat perfekte værforhold når gruppen syklet fra skolen i Skåredalen. Og etter en halv annen time på sykkelen, gjennom Førre og oppover i terrenget til Sveio, gikk det siste stykket gjennom skog, fjellknauser og mark til Vigdarheim. Vel framme var det veldig få som ikke var våte inn til undertøyet. Men stemningen var aldri forstyrret av været og var på topp fra start til mål.

I stiv kuling og regn var det til og med en av elevene som kastet seg i vannet og tok en liten svømmetur. Og under tacofesten på kvelden var stemningen på topp (se bilder). Det vil også bli lagt ut en film fra turen på våre hjemmesider.

– Det var skikkelige naturkrefter vi kjempet mot hele veien fra skolen til Vigdarheim, det var vind og regn, men allikevel god stemning. Elevene var veldig flinke til å gjøre det de fikk beskjed om. Sykkelturen gikk som en drøm, og alle var godt slitne når de kom fram. Med tørre klær steg stemningen igjen, og det ble en eksplosjon av glede når tacoen ble servert. På kvelden fyrte vi opp bålpannen i lavvoen grillet mashmellows, og alle storkoste vi oss, sier Frode Kristensen, en av to kontaktlærere på turen. Han gledet seg over at utslitte elever sovnet rekordtidlig på kvelden. Neste dag var værforholdene litt bedre fra morgenen av, men når turen startet, kom uværet tilbake.

X