Supert med valgvake på Danielsen

Supert med valgvake på Danielsen

- Valgvake på Danielsen

Danielsen Ungdomsskole Haugesund arrangerte en stor valgvake mandag 11. september. Målet var å gi elevene innblikk i hva stortingsvalget handler om, men også ha det moro sammen. Med tidligere ordfører i Haugesund, Petter Steen på besøk, fikk elevene gode kunnskaper om det politiske systemet i Norge. 

Jubelen stod i taket da Høyre-politiker Petter Steen dukket opp noen minutter over åtte. En stolt rektor Hildegunn Solheim ønsket den tidligere ordføreren velkommen til skolen. På en enkel og god måte presenterte så Steen elevene for det politiske systemet i Norge, før han svarte på flere spørsmål fra elvene. Blant annet fikk han spørsmål rundt hvem han trodde ville vinne valget.

– Jeg har faktisk aldri før vært så usikker på hva som vil bli valgresultatet. Før sommeren lå Arbeiderpartiet veldig godt an, men i august snudde det hele, og i dag er det veldig åpent hvem som vil få flertall.

Steen var personlig og fortalte elevene hvorfor han trakk seg ut av aktiv tjeneste som ordfører og politiker.

Vellykket tacofest

Elevene selv gjorde en kjempeinnsats på kjøkkenet, og stod selv for tilberedningen av alt som trengtes til tacofesten. Og mesteparten av maten ble spist opp! Flere av de ansatte hadde forberedt en liten overraskelse til senere på kvelden, da det ble servert helt nybakte boller – snakk om GLEDE.

Foruten at det var valgsending på veggen på det ene klasserommet, hvor elevene var innom for å få rapporter fra valget, var det flere aktiviteter underveis. Foruten kahoot, var det forskjellige leker og team-oppgaver gjennom hele kvelden. Endelig, trøtt og fornøyd, gikk elevene til sengs i de forskjellige klasserommene og sovnet rundt klokken to om natten. Flere lærere var våkne gjennom natten, som brannvakter. Ryktene tilsier at de voksne også hadde det skikkelig koselig, hvor de så film og spiste boller gjennom hele natten.

Alt i alt var det en vellykket valgvake. Elevene fikk virkelig en smak av hva stortingsvalget handler om, og jublet høyt sammen med glade representanter på valgvaker rundt omkring i hele landet. Ekstra jubel ble det da TV Haugaland kom på besøk – utrolig kjekt at vi fikk litt oppmerksomhet for det unike tiltaket.

Se egen billedserie og videoglimt fra besøket med Petter sten under (trykk på linken nederst).

(Foto: Tom Andre Nordahl Johansen)

 

X