Glimt 2020/2021

 • Skolestart august 2020
  Skolestart august 2020

  Mandag 17. august starter skoleåret 2020/2021. Vi ønsker alle nye og gamle elever hjertelig velkommen! Vg1-elevene starter opp kl 9 i Tabernaklet i Marken (et par tre minutters spasertur fra skolen vår). Vg2-elevene møter kl 10.30 i Tabernaklet, og Vg3-elevene møter kl 12.00 samme sted. Skoledagen avsluttes kl 14/ 14.30/ 15.00. NB. Dere får lunsj på skolen:).

  1
 • Fire nyansatte på skolen!
  Fire nyansatte på skolen!

  Dette skoleåret har vi fire helt nye ansatte på skolen. Vi ønsker dem hjertelig velkommen på skolen vår!:) Her skal vi bli litt bedre kjent med dem. De svarte så godt de kunne på disse seks spørsmålene;

  0
 • Ren og pen skole!
  Ren og pen skole!

  Vårt fantastiske rengjøringspersonale, Helen, Anita og Pia, holder skolen vår ren og pen🤩🥳! Godt humør, glimt i øyet og kompetanse på den jobben de gjør er gull verdt👏. Vi setter stor pris på dere🤗!

  0
 • Juving og vindtunnel på Voss
  Juving og vindtunnel på Voss

  KRIK-elevene i Vg2 var på teambuilding på Voss i forrige uke, med et svært spennende program! Sjekk ut storyen på instagram for å se elevene i klatrepark, på juving og i vindtunnelen.

  0
 • Vinnerbildene klassemiljødagen
  Vinnerbildene klassemiljødagen

  3E vant bildekonkurransen under klassemiljødagen! De får dermed kose seg med pizza en dag det passer:). Kreativiteten hos klasse 3E var det utslagsgivende. Bildet inneholder mange situasjoner med aktivitet elevene imellom, i spedd morsomme elementer som passer godt inn i bildet og settingen.

  1
 • Flere bilder fra klassemiljødagen
  Flere bilder fra klassemiljødagen

  Her er flere koselige og og gøye bilder fra klassemiljødagen! Selv om de ikke nådde helt til topps i konkurransen, er det absolutt verdt å ta en titt på bildene fra 2B, 2G og 3A.

  2
 • Escaperoom i kjemifaget
  Escaperoom i kjemifaget

  Elevene i kjemi 2 hadde escaperoom fra VilVite tirsdag 1. september. På en time måtte de jobbe sammen i grupper der de løste ulike logikk og kjemioppgaver for å desarmere hver sin bombe! Tusen takk til VilVite for det flotte undervisningsopplegget!

  1
 • Vaktmester i 33 år!
  Vaktmester i 33 år!

  Vår omsorgsfulle, trofaste og hjelpsomme vaktmester, Finn Indrebø, går snart inn inn i en velfortjent pensjonisttilværelse! I hele 33 år, fra 1987-2020, har han jobbet som vaktmester hos oss og gjort skolen vår til et enda bedre sted å være!
  For Finn har det hele tiden vært svært viktig at elevene opplever seg trygge på skolen vår, og at de vet at han synes godt om alle. – Hvis elevene er trygge når de går på skolen, har de mye lettere for å lære, sier Finn.
  Vil vil savne deg, og benytter anledningen til å ønske deg masse lykke til med pensjonisttilværelsen!

  1
 • God stemning med elevtjenesten!
  God stemning med elevtjenesten!

  I dag ble det litt ekstra energi til alle elevene fra Elevtjenesten, som fikk mange gode smil i retur😊.

  0
 • Kjemiolympiaden
  Kjemiolympiaden

  Vg3-elevene Håkon, Rebekka, Anna Karoline og Jana var med i første runde i kjemiolympiaden denne uken. Kjemiolympiaden er en internasjonal kunnskapskonkurranse for kjemielever i den videregående skolen.
  – Oppgavene var vanskelige!, sier Jana.
  – Vi har fått oppgaver som vi aldri har prøvd oss på før, forteller Anna Karoline.
  Det blir spennende å høre hvordan det har gått.

  0
 • Høsttakkefest for personalet
  Høsttakkefest for personalet

  For et par uker siden arrangerte velferdsutvalget blant de ansatte høsttakkefest for personalet. Det ble et veldig koselig arrangement med mye god prat og kjempegod mat – ekstra viktig i disse tider!
  Festen ble holdt flere dager før de nyeste nasjonale og lokale innstrammingene kom og skjerpet smittevernreglene ytterligere.

  0
 • Abelkonkurransen
  Abelkonkurransen

  Den årlige Abelkonkurransen er nå i gang her på huset. Elever som har matematikk som programfag eller som T-matematikk, kan i dag delta i første runde i Abelkonkurransen. Til hjelpemidler har de kun penn, papir, passer og linjal. Det er ikke en gang lov til å bruke kalkulator, selv om oppgaven leveres digitalt! Første runde varer 100 minutter og består av 20 oppgaver.

  0
 • Adventskalender i praksisen
  Adventskalender i praksisen

  Aktiviteter, sjokolade, fine ord og forskjellige premier i fine innpakninger kan glede mange!

  På grunn av den nåværende smittesituasjonen kan ikke Vg1-elevene på helse- oppvekst ha praksisen sin i barnehager og på skoler og sykehjem slik som de vanligvis har. I stedet må de ha praksisen sin på skolen. Denne uken har elevene derfor laget hver sin adventskalender i denne praksisen, og med sin unike vri. Adventskalenderene er det barna eller de eldre som man skulle jobbet med i praksisen som skal få! Nå er det mange rundt om i Bergen som kan glede seg til desember og koselige og spennende adventskalendere!

  0
 • Annerledes praksis på helsefag
  Annerledes praksis på helsefag

  På helsefag må de ha mye av praksisen sin på skolen dette skoleåret. Smittevern-situasjonen gjør at helsefag-elevene må øve mer på hverandre i stedet. Da er godt humør viktig, og munnbind må selvsagt på!

  0
 • Forklarer veien på film
  Forklarer veien på film

  – Det er spennende å prøve oss fram selv, i stedet for å bare å sitte i ro, sier Silje om filmoppgaven i spansk i forrige uke.
  Sonja syntes det var et litt koselig undervisningsopplegg!
  De to jentene og resten av spanskgruppen deres i Vg1 skulle lage en film hvor de forklarte veien til to ulike steder i Bergen og hva de gikk forbi på veien. På forhånd hadde de lært nødvendige ord og uttrykk, og øvd seg i klasserommet i dialoger og gjennom å prøve fysisk ved hjelp av tenkte steder rundt i klasserommet.

  1
 • Elevforedrag om Nansen
  Elevforedrag om Nansen

  I historiefaget i Vg3 har elevene en presentasjon av en historisk person. Jakob i 3B hadde nylig et interessant foredrag om Fritjof Nansen. Han forteller at han har lest mye og forberedt seg godt til foredraget.

  0
 • Bokprosjekt om en sterk og grufull roman
  Bokprosjekt om en sterk og grufull roman

  Klasse 1A jobbe jobber med et prosjekt om romanen «Leksikon om lys og mørke». Den handler blant annet om jøder og nazister i Norge under 2. verdenskrig, om smerte, frykt og om tilgivelse. 
  Mathilde og Emilie synes boka er interessant, men at den også er litt innviklet, da det er ulike historier som er bundet sammen. 

  0
 • Kvalifisert til andre runde i astronomi- og fysikkolympiaden!
  Kvalifisert til andre runde i astronomi- og fysikkolympiaden!

  Benjamin Mulelid i 3F og Haakon Flink i 3E og er begge kvalifisert til 2. runde i fysikkolympiaden! I tillegg er Haakon Flink og også David Bull Haugsøen, begge fra 3E, kvalifisert til 2. runde i astronomiolympiaden.
  Gratulerer til dere alle tre!!

  0
 • Møtt av Lucia ved skolestart
  Møtt av Lucia ved skolestart

  Elevene ble møtt av Lucia på morgenkvisten ved skolestart i går, med luciasang, mandariner og smittevennlige mellombarer!

  0
 • Hvor stor fart har leirkula?
  Hvor stor fart har leirkula?

  I fysikkundervisningen i Vg3 skyter de på leirkule for så å kunne regne ut farten på leirkula når den blir truffet!

  1
 • Fysikk: Klarer kula lupen?
  Fysikk: Klarer kula lupen?

  I fysikkfaget har Mathias, Ingvar og Felix gjort nøye beregninger på hvilken høyde som trengs før de startet forsøket med kula.

  0
 • Samarbeidslæring i matematikkfaget
  Samarbeidslæring i matematikkfaget

  Det er motiverende og lærerikt å jobbe flere sammen. Her er det Jon og Theodor og Agnes Helene og Emilie som utforsker matematikkoppgaver.

  0
 • Julememory på tysk
  Julememory på tysk

  Å lære ord er helt grunnleggende for å lære et fremmedspråk som tysk. Hva er da ikke bedre enn å lære ord via spill!

  0
 • Juleverksted i 2D
  Juleverksted i 2D

  Før jul, i perioden da vi var på gult nivå og før hjemmeskolen inntraff, hadde 2D juleverksted. I klasserommet var det god julestemning med pepperkakebaking, juleverksted av ulikt slag også flere som spilte brettspill.

  0
 • Aktivitetsdag og hjemmeskole
  Aktivitetsdag og hjemmeskole

  Mandagen før jul var det hjemmeskole og samtidig aktivitetsdag her på Danielsen! Elevene valgte ulike aktiviteter hjemme eller i nærområdet, som å dra på tur, bake eller pynte. Her er det en elev som har bakt og en annen som var på hummerfiske. Sistnevnte elev kunne etterpå friste med hummer til en bedre middag!

  0
 • Vinner julepyntet klasserom
  Vinner julepyntet klasserom

  Vinner av elevrådets julepynt-konkurranse er 1H! Se det stemningsfulle klasserommet med julegardiner, Jesus-barnet i «krybben», julegave på veggen, adventskalender, hjertegirlander langs vinduet og mye mer.

  0
 • Nydelige boller og hjemmelaget juletrestjerne
  Nydelige boller og hjemmelaget juletrestjerne

  Elevene skulle «gjøre noe for andre eller gi noe til andre» under aktivitetsdagen 21. desember. Dette var samtidig en dag med hjemmeskole, så elevene skulle ikke møte på skolen. Her er det en elev i 1B som har laget nydelige boller, og Juliane i 3C laget en lekker julestjerne til toppen av juletreet.

  0
 • Dissekering i biologifaget
  Dissekering i biologifaget

  Å dissekere i biologi er spennende! Å dissekere betyr å skjære opp det man studerer, og biologi handler mye om å finne ut hvordan vi ser ut inni oss. Her studerer elevene et grisehjerte og en torsk.

  0
 • Kvalifisering til NM i engelsk
  Kvalifisering til NM i engelsk

  Fem elever deltok i dag i kvalifiseringen til NM i engelsk! Kvalifiseringen var åpen for de elevene som ønsket å delta, og varte i tre timer.

  1
 • Åpen kveld (digital) 1. februar kl 17.30
  Åpen kveld (digital) 1. februar kl 17.30

  Vi ønsker alle interesserte elever i 10. klasse og foreldrene deres velkommen til ÅPEN KVELD mandag 1. februar 2021! Det blir et digitalt arrangement som strømmes direkte via Facebooksiden vår. 

  0
 • Hjerter og kjærlighet på pinne
  Hjerter og kjærlighet på pinne

  Elevene på helsefag og barne- og ungdomsarbeiderfag har laget hjerter med gode ord og delt ut til alle de nærmere 500 elevene på skolen vår! Alle elevene fikk også utdelt en kjærlighet på pinne sammen med hjertet. En flott måte å glede elevene våre på!

  0
 • Til NM i engelsk
  Til NM i engelsk

  Med et kjempeflott dikt om håp har Steffen Romarheim i 3E kvalifisert seg til NM i engelsk. Vi gratulerer så mye !!

  0
 • Utfordringer med vennskap og psykisk helse og rus
  Utfordringer med vennskap og psykisk helse og rus

  I den ene sosialkunnskapsgruppa har elevene jobbet med et forskningsprosjekt siden før jul.

  0
 • Har du sett vår digitale Åpen kveld?
  Har du sett vår digitale Åpen kveld?

  Fikk du ikke med deg digital åpen kveld på Danielsen VGS? Se den om igjen her!

  2
 • Bålgrilling og barneleker på Smøråsfjellet
  Bålgrilling og barneleker på Smøråsfjellet

  Bålgrilling av skillingsboller og barneleker som sheriff i skogen og en, to, tre rødt lys er gull verdt for barn og unge!

  0
 • Lager elektromotorer i fysikken
  Lager elektromotorer i fysikken

  Ola og Ivar bygger elektromotor i fysikklassen, og som man kan se i filmsnutten fungerer elektromotoren som bare det! Laura og Birgitte og Elise jobber med å få elektromotoren i gang, mens fysikklærer Anne-Elisabeth observerer. Magnetiske

  0
 • Tidligere deltaelev om den norske alkoholkulturen
  Tidligere deltaelev om den norske alkoholkulturen

  Ta deg tid til å lese dette viktige og gode debattinnlegget i dagens BT. Det er skrevet av en av våre tidligere elever, Hanne Nilsen, som gikk på deltalinjen hos oss for få år siden.

  0
 • Vant 3. plassen i NM engelsk skriving!
  Vant 3. plassen i NM engelsk skriving!

  Steffen Romarheim i 3E vant 3. plassen under NM i engelsk skriving under onsdagens mesterskap! Vi gratulerer så mye !!

  1
 • Godhetsuka
  Godhetsuka

  Godhetsuka på Danielsen!!
  Å være gode mot hverandre har kanskje aldri vært viktigere enn det siste året!? Fine og oppmuntrende ord, kjærlighetserklæringer , vennlige smil og bekreftelser på at du er flott både inni og utenpå er viktig, og ikke minst i en tid hvor fysisk avstand til våre medmennesker i stor grad er et krav.

  0
 • Kreative arbeidsmetoder
  Kreative arbeidsmetoder

  Kathleen, Stendal i 3F er svært fornøyd med undervisningen hun får her på Danielsen.
  – Jeg setter stor pris på de kreative undervisningsmetodene jeg får være en del av på Danielsen!

  0
 • Høyt faglig nivå
  Høyt faglig nivå

  – Her på Danielsen får jeg motiverende undervisning på høyt faglig nivå, forteller Vg3-elev Oliver Noa Hindenes. – Lærerne er flinke til å veilede oss elever, og blant elevene er det stor interesse for å utvikle seg faglig, noe som skaper et godt læringsmiljø.

  0
 • Lite kroppspress her på Danielsen!
  Lite kroppspress her på Danielsen!

  Kroppspress er et problem stadig flere unge opplever. Linnea Løtvedt, som jobber som influenser på heltid, byttet til vår skole i 2018, som følge av sterkt press på en annen videregående skole i Bergen. I Vg3 på Danielsen opplevde Linnea mye mindre kroppspress.

  2
 • I andre runde i kjemiolympiaden i dag!
  I andre runde i kjemiolympiaden i dag!

  Vi ønsker Haakon Alexander Flink i 3E lykke og hell under andre runde av kjemiolympiaden i dag!
  – Jeg begynte å øve på runde 2 noen for et par uker siden, forteller Haakon. – Jeg gleder meg til prøven i dag, det er ganske gøy problem-solving-spørsmål, ikke ren kjemi!

  0
 • Gode tilbakemeldinger fra praksisstedet!
  Gode tilbakemeldinger fra praksisstedet!

  En av helse- og oppvekstlærerne forteller om hvor kjekt det er å besøke elevene på Vg1 Helse- og oppvekst i praksis, og høre de gode tilbakemeldingene de får! De har virkelig fått med seg lærerike uker på veien videre! De knytter teorien til praksis, og ser sammenhenger mellom fagene på linjen.

  0
 • Delt førsteplass i astronomiolympiaden!!
  Delt førsteplass i astronomiolympiaden!!

  Haakon Flink i 3E har vunnet delt førsteplass i den norske astronomiolympiaden!! Vi gratulerer så mye, og er utrolig imponert over hva Haakon har fått til! Som vinner av olympiaden fortjener han uten tvil en gave, så han får meg seg et gavekort fra skolen på Escaperoom.

  0
 • Førstehjelp på helse- og oppvekst
  Førstehjelp på helse- og oppvekst

  Førstehjelp er LIVSviktig! Elevene på helse – og oppvekst har reddet både unge og eldre gjennom ulike case-oppgaver denne uken.

  0
 • Breddeidrettsklassen i Åsane Arena
  Breddeidrettsklassen i Åsane Arena

  Forrige uke brukte elevene som har breddeidrett fagdagen i Åsane Arene. De fikk prøve seg på både squash, klatring og turn, og hadde turnering i innebandy og basket. 

  0
 • Hurtigtesting av Covid 19
  Hurtigtesting av Covid 19

  Thea og Maria i 1d fikk i dag opplæring i å hurtigteste seg for Covid 19. – Ubehagelig, er Marias respons på hvordan testen opplevdes. Thea syntes imidlertid at dages hurtigtest ikke var så ille som koronatesten hun har tatt tidligere.

  0
 • Biologiklassen studerer planterøtter
  Biologiklassen studerer planterøtter

  Biologiklassen har studert planterøtter i dag. Her er Jovan, Parmida, Andrea og Kristian, som prøver å finne ut hva røttene til mose og påskeliljer er bygd opp av.

  0
 • Aktiviteter på KRIK-linjen
  Aktiviteter på KRIK-linjen

  Skoleåret 2020/2021 har naturlig nok vært annerledes på KRIK-linjen også, med avlyste ekskursjoner. Likevel har KRIK-elevene fått med seg mange spennende aktiviteter i hall og i naturen!

  0
 • Elevaksjonen går til psykisk helse i Indonesia
  Elevaksjonen går til psykisk helse i Indonesia

  Årets elevaksjon (elevene våre sin egen innsamlingsaksjon) går til NLM sine helseprosjekter i Indonesia, og med særlig fokus på psykisk helse. Vær med og støtt elevaksjonen via spleis:)!

  0
 • I finstasen!
  I finstasen!

  Forrige uke arrangerte russen tema-uke. Fredagens tema var i finstasen. Mange elever hadde pyntet seg til fest. 

  0
 • Kan få elevene til å gjøre nesten hva som helst!
  Kan få elevene til å gjøre nesten hva som helst!

  Miriam Kleppa er kjent som blant annet gymlærer på skolen. Hun er også kjent for å «henge i» Lysgården med elevene:). Vi har tatt en prat med henne om jobben hun gjør på Danielsen VGS, hvor hun har jobbet i ca 10 år. Hun underviser i kroppsøving og breddeidrett (KRIK-linjen). 

  0
 • Gleder seg som en «unge» til å treffe elevene sine igjen!
  Gleder seg som en «unge» til å treffe elevene sine igjen!

  Arnt Frode Stava har vært ansatt og undervist ved skolen vår i hele 23 år! Han underviser i matematikk, fysikk og i teknologi- og forskningslære, og er glad i fagene sine. Og ikke minst liker han å være sammen med ungdommer!

  0
 • Ønsker å vise elevene hvilken fantastisk verden Gud har skapt!
  Ønsker å vise elevene hvilken fantastisk verden Gud har skapt!

  Marie Nakken har jobbet på Danielsen i ca ett år, og underviser i naturfag, biologi, kjemi og matematikk. Hennes motivasjon for jobben er at elevene skal oppdage hvor fantastisk naturen, dyrene, kroppen og det biologiske mangfoldet er.

  0
 • Ønsker å bidra til et godt voksenliv
  Ønsker å bidra til et godt voksenliv

  Marte Hammer Endal har jobbet 12 år på Danielsen VGS, er lektor i historie, og underviser i matematikk, fysikk, naturfag og historie. Marte ønsker å være med på å klargjøre elevene for veien videre i livet, ved å bidra med å gi dem den kunnskapen de trenger for å kunne skaffe seg et godt voksenliv.

  0
X