10. klasse på lærerik tur til kristen skole i Bremen

10. klasse på lærerik tur til kristen skole i Bremen

15. til 20. mars var elever og ansatte på et lærerikt besøk hos vår vennskapsskole i Bremen, FEBB (http://www.freie-evangelische-bekenntnisschule.de).

Vi ankom skolen i Bremen i seks tiden mandag kveld den 16 mars. På skolen fikk vi en varm velkomst av vertsfamiliene som vi skulle bo hos under oppholdet i Bremen. Mange var spente før møtet, men det tok ikke lang tid før praten gikk livlig.

Tirsdag morgen ble vi tatt imot av rektoren på FEBB, og fikk en omvisning på skolen av Christoph (lærer til den tyske klassen). Deretter ble det guidet tur i byen og omegn i buss. Elevene fra FEBB hadde forberedt 10 stasjoner hvor de fortalte de viktigste opplysningene om hvert sted. Noen av stedene var Mercedes-Benz fabrikken, Werder Bremens fotballstadion, Rådhuset og torget, og Schnoor. Etterpå ble det tid for byvandring med tilhørende shopping. De tyske elevene viste de norske elevene rundt i byen. Været var nydelig og solen varmet.
Les videre under bildekarusellen.

Onsdagen var fullpakket med program. Vi startet dagen i en klatrepark like utenfor byen. Her fikk elevene utfordre sin høydeskrekk og balanseevne. Det var mye smil og latter, og god teambuilding. Vi spiste lunsj før vi fortsatte turen videre til et krigshistorisk museum. Vi hadde tidligere på turen vært innom Neungamme konsentrasjonsleir utenfor Hamburg, så dette var vårt andre museumsbesøk på turen.

Etter dette dro vi til stranden langs elven Weser i Bremen. Solen skinte og temperaturen var fin. Det ble også anledning for en durabelig landskamp i volleyball mellom de to nasjonene. Diplomatisk nok endte kampen uavgjort, med en seier til de tyske og en til de norske. Deretter ble det pizza og åpent hus hos Lukas (en av de tyske elevene), hvor mange hadde det hyggelig utover kvelden.

Torsdag morgen var det tid for avreise til Norge. Det var trist å si adjø til både vertsfamiliene og skolen. Mange har fått venner som de vil holde kontakten med videre. Vi er takknemlige for gjestfriheten vi møtte i Bremen og alt vi lærte i løpet av turen.

X