Arbeidsdag for å samle inn vann

Arbeidsdag for å samle inn vann

Torsdag 5. november er det klart for HakiDagen. I forbindelse med Operasjon Dagsverk vil elevene ved Danielsen Ungdomsskole Haugesund samle inn penger til et flott misjonsprosjekt i Øst-Afrika. 

Haki er swahili og betyr rettferdighet. Innebygd i alle mennesker er det en rettferdighetssans. Alle blir vi opprørt når vi opplever noe urettferdig. Men hva med den urettferdigheten som ikke rammer oss selv? Gjennom HakiDagen ønsker vi å fokusere på at det er rettferdig at alle mennesker i verden har tilgang til rent drikkevann.

Kronisk vann- og matmangel

Windows Phone_20150918_12_30_15_Pro

Mattias Brekkå fra 10. klasse var en av to elever ved Danielsen Ungdomsskole Haugesund som fikk være med til Afrika. Her er han med å grave ut en cisterne som kan gi vann til en hel landsby.

I de tørre lavlandsområdene i Øst-Afrika, ligger jordbruks- og nomadesamfunn som stadig rammes av sult og tørke. Avlinger slår feil grunnet for lite regn, husdyr dør av mangel på vann og mat, og man har en situasjon med kronisk mat- og vannmangel. Akkurat mangelen på vann gjør at mange flytter inn til de store byene og forsterker problematikken med slum og arbeidsledighet. Det er utvilsomt det beste å bo på landsbygda.

Som et bidrag til å forbedre hverdagen til menneskene her driver NLM et vann- og hygieneprosjekt. Prosjekter har som mål å bistå med bygging av dammer og cisterner som skal tjene som drikkevannskilder til folk og husdyr. I regntiden kan det komme store mengder vann, og blir det samlet opp kan det gi grunnlag for levende lokalsamfunn. En cisterne kan gi rent vann til en liten landsby i lang tid.

Vær kreativ

maria frøyland

Maria Frøyland, her med en misjonær Stensland fra Vedavågen, var en av to elever fra Danielsen Ungdomsskole Haugesund som fikk være med til Afrika.

Danielsen Ungdomsskole i Haugesund ønsker å være med å støtte dette bistandsprosjektet i Kenya. For å støtte bistandsarbeidet arrangerer vi blant annet en arbeidsdag for elevene ved skolen. Elevene arbeider en dag, og pengene de tjener går uavkortet til misjons- og nødhjelpsprosjektet. DU KAN HJELPE OSS VED Å GI ARBEID TIL ELEVENE VÅRE. 

Arbeidet kan bestå av alt fra å bidra på en arbeidsplass, og det er også mulig for foreldre å være arbeidsgiver for en dag. Noen steder kan en kanskje stå utenfor en butikk å selge vafler med mer. Det er bare kreativiteten som setter grenser.

Med tilgang til vann, kan dyr og mennesker smile.

Med tilgang til vann, kan dyr og mennesker smile.

Målet er at elevene skal samle inn minimum 300 kroner. Men det er lov å samle inn MYE mer. Alle elevene har med seg hjem et arbeidskort, som de må levere inn senest fredag 13. november.

X