Bygger samhold på Solgry

Bygger samhold på Solgry

For å få en kjekk start på skoleåret, reiser åttende klassingene på «bli-kjent-tur» til Solgry. Med mange nye klassekamerater er det godt å bruke litt tid på å bli kjent med hverandre. 

Solgry er et fantastisk leirsted, og sammen med flere av lærerne reiste åttendeklassingene på overnattingstur til Solgry. Her stod masse forskjellige «bli-kjent-aktiviteter» på programmet, sammen med god mat og godt fellesskap. Kontaktlærer Sidsel O. Lynge var  godt fornøyd med turen.

– Det var en utrolig kjekk gruppe å ha med på tur, og det var tydelig at de allerede var begynt å bli en sammensveiset gjeng. Tidligere har vi ventet litt med å reise på denne turen, slik at de blir litt mer kjent med hverandre på skolen. Men de overrasket positivt og var flinke til å inkludere hverandre.

Solen smilte over Solgry

Et nydelig sommervær la en god ramme rundt oppholdet.

– Vi var jo kun inne for å kjøle oss ned og drikke litt. I begynnelsen hadde vi en del arrangerte aktiviteter, men i og med at de var så flinke til å se hverandre, la vi om til et mer fritt opplegg. Men foruten bading, hadde vi kjøring med gokart, minigolf og volleyball. På kvelden stod elevene selv for underholdningen og styrte showet på ypperlig vis.

Sidsel er full av gode ord om den nye klassen.

– Det var mye positivt å observere i elevgruppen. De var utrolig positive, og tålmodige og snille med hverandre. Det skapte en god følelse av trygghet som vi alle nøt godt av. Ikke minst tok de ansvar og var flinke til å stelle til og rydde etter de mindre måltidene. Forventningsfulle og nysgjerrige som de også er, drar de virkelig det beste ut av meg som lærer.

Visjonen og løven

Mange voksne ledere var tilstede gjennom de to dagene.

– Den ene dagen fikk elevene storfint besøk av flere ansatte ved skolen. Rektor Hildegunn Solheim talte til elevene over noe av visjonen til Danielsen, og brukte bibelhistorien om Daniel i løvehulen. Inspektør Gunstein Koch delte ut Bibler til elevene og pekte på Bibelen som Guds ord. Ellers var såvel som rådgiver og sosialterapeut  tilstede.

Hun berømmer også foreldrene som velvillig stilte opp som sjåfører.

– Det var jo fantastisk at så mange ville stille opp, flere enn vi egentlig trengte, og det er jo et godt tegn og lover bra.

Fornøyde elever

Tre av elevene i åttende klasse var godt fornøyd med turen til Solgry og kom med følgende dom:

– Det var ganske så kjekt, og det var masse stilige greier som skjedde. Jeg ble også bedre kjent med de andre i klassen min, sier Ole Elias Huse.

– Det var veldig kjekt, hvor det å bade var høydepunktet. Men gokart var moro også. Og kontaktlæreren vår, Sidsel – hun er kul, sier Rebecca Moss Johannessen.

– Det var gøy. Det var veldig god mat, vi fikk vafler, pølser og hamburger, is og masse god frokost. Vi fikk kake siden Rebekka hadde bursdag. Jeg vil til Solgry igjen, sier Sarah Knutsen

 

Alle foto fra Solgry: Edel Lynge

 

 

 

X