Fantastiske misjonsløpere på Danielsen

Fantastiske misjonsløpere på Danielsen

Danielsen Ungdomsskole Haugesund arrangerte tradisjonen tro sitt misjonsløp. Elever og lærere har skaffet sponsorer, som enten gir en fast gave, eller sponser elevene med et beløp per runde. 

I fjor kom det inn over 100 000 kroner til et misjonsprosjekt i Afrika, mens pengene i år går til å støtte et prosjekt i Kina. I dette er en av fem barn forlatt av foreldrene sine, det vil si 60 millioner barn. De fleste av disse barna er forlatt på landsbygda fordi foreldrene reiser til storbyene for å arbeide.

Hvilke konsekvenser dette kan få for Kina i fremtiden vet vi ikke, men vi frykter at de blir store.

Sammen med myndighetene i landet arbeider NLM for å bedre barnas hverdag. Gjennom blant annet International Child Development Program får omsorgspersoner kursing i hvordan en kan oppdra barn gjennom dialog, og vise hvor viktig det er å gi kjærlighet og omsorg.

80 prosent uten foreldre

I det ene området hvor NLM har arbeid, er 80 prosent av barna forlatt av foreldrene sine. Ingen kan helt ta foreldrenes plass. Derfor arbeider NLM for lovendringer som gjør det lettere for foreldrene å være sammen med barna, enten ved at barna flytter sammen med foreldrene til byene, eller ved at foreldrene kan finne jobb lokalt. Barn lærer mye om hvordan man skal leve gjennom å se på foreldrene sine.

Elevene løper og går i hele halvannen time, og flere imponerte med over godt over 20 runder på 625 meter. Frode Kristensen, sprek lærer ved skolen, sprang 33 runder, til sammen cirka 21 000 meter. Imponerende var det at flere av elevene kom godt over 20 runder. Flere av elevene fikk inn over 4000 kroner hver. De er med i trekningen av en Ipad. Ellers var det kåring av beste kostyme og Markus Skogøy vant en fruktkorg som beste elev (han løp hele 28 runder).

Suksess som vanlig

Som vanlig: Et kjempeflott arrangement – hvor elevene ikke bare løp, men pratet sammen underveis og gjorde løpet til en suksess. Så blir det spennende å se hvor mange penger som kom inn. Det kan ta litt tid før det er klart.

Danielsen Ungdomsskole kommer også med en film fra arrangementet. Følg med på vår hjemmeside (www.danielsen-ungdomsskole.no) og facebookside.

Foto: Line Tvedt, 10.klasse

X