Gründercamp med fokus på vann

Gründercamp med fokus på vann

Danielsen Ungdomsskole Haugesund arrangerte onsdag 4. november gründercamp, hvor innovasjon og kreativ tenkning var hovedfokuset. Elevene ble utfordret i forhold til hvordan de kunne støtte et vannprosjekt i Bangale, Kenya.

Årets GründerCamp var et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap Rogaland og Norsk Luthersk Misjonssamband. Elevene skulle denne dagen utvikle en forretningsidé ut fra en problemstilling rundt vannprosjektet som skolen støtter i Bangale i Kenya.

I tillegg hadde elevene en byggeoppgave med Kapla klosser. Her skulle de denne gangen bygge en bro. Det var flere flotte byggverk, og en fornøyd gruppe med elever fra åttende, niende og tiende klasse vant med en modell av en hengebro.

IMG_1245
Gruppen som vant brokonkurransen: Camilla, Sandra Sofie, Pia, Sandra G., Stine og Lina.

En annerledes dag på Danielsen dette, hvor elevene blir delt i grupper uavhengig av klassen. Dermed, foruten å løse en utfordring på kreativt vis, bygges det nye og gode relasjoner.

Vinneren, som fikk ros for sitt forslag til en app, et spill med lokal tilknytning til Haugalandet. De som vant var: Hanne, Are, Gustav, Marcus M., Live, Silje Kristine og Maicen. Dermed var Gustav Wee med på vinnerlaget for andre gang.

X