Øyvind fra Kenya til Haugesund

Øyvind fra Kenya til Haugesund

Øyvind Sund er en av flere nye lærere ved Danielsen Ungdomsskole Haugesund. Han kommer direkte fra misjonstjeneste i Kenya. 

Sammen med kona Gerd Kari og deres fire barn har Øyvind Sund virket som misjonær i Kenya gjennom tre år. Han har vært utsendt av Norsk Luthersk Misjonssamband, og jobbet ved Scripture Mission i hovedstaden Nairobi.

Hva gjorde du som misjonær i Kenya?

– Jeg jobbet som lærer ved den norske skolen i Nairobi, som hadde rundt 30 elever. Denne skolen gir ikke bare tilbud til misjonærenes barn, men gir tilbudet ut til alle norske statsborgere i området. Dermed hadde vi elever som hadde foreldre som jobbet i FN og innen bistand. Ellers var vi aktive i de kristne aktivitetene på området, i kirken og ellers i søndagsskolen og en barnehage som flere av mødrene organiserte.

Hvorfor valgte du jobbe ved Danielsen?

– Ryktene fortalte meg om en veldig bra skole, og jeg hadde lyst til å jobbe med ungdom. Jeg hørte også mye positivt om miljøet ved skolen.

Du bor på Vea, hadde det ikke vært enklere å bli lærer ved Danielsen på Vea? 

– Jo, du har helt klart et godt poeng. I Kenya har jeg jobbet på et veldig lite område, hvor vi var tett på hverandre hele tiden. For meg ble skolen på Vea litt for nært, og jeg ønsket å ha litt avstand til skolen.

Hva kommer du til å savne mest fra Afrika? 

– Det er mange ting! Selve klimaet, dyrelivet – ja, og selve folket. Du vet, de var alltid så glade, og roen i alt var positivt. Som familie hadde vi veldig god tid til hverandre, med lite hastverk og lite som egentlig skjedde. Å bli kjent med en ny kultur var spennende, og det er deler av denne jeg vil savne.

 

Pizza Grandiosa er noe av det Øyvind har savnet mest mens han har vært i Kenya.

Pizza Grandiosa er noe av det Øyvind har savnet mest mens han har vært i Kenya.

Hva er best ved å komme til Norge?

– Friheten! Her kan du nærmest gå hvor du vil, når du vil – og være trygg. I Kenya måtte vi holde oss innendørs etter at det ble mørkt. Ellers er det godt å være hjemme hos familie og venner. Og maten, det var herlig å endelig ete Grandiosa pizza igjen.

 

X