Se bilder fra misjonsløpet 2018

Se bilder fra misjonsløpet 2018

For en fest det ble! Elevene ved Danielsen Ungdomsskole er absolutt best. Nær 100 000 kroner ble «løpt» og «gått» inn til et misjonsprosjekt i Kina rettet mot barn. I strålende solskinn var det mange blide ansikter å se.

I flere uker har elevene skaffet seg sponsorer, som har støttet dem med beløp per runde, eller et fast beløp for innsatsen. En 650 meter lang var utgangspunktet for halvannen time med aktivitet. De beste løp hele 29 runder, og flere klarte å vinne en brus, noe som krevde 15 runder. Daniel Norheim var best av alle, og sikret seg seieren foran Frode Kristensen, den eneste læreren som deltok.

Det er mange forskjellige premier å vinne for elevene, hvor du blant annet kunne vinne en flott tursekk fra Norrøna, FKH-billetter og pizza fra Pizzabakeren.

Pengene som blir samlet inn går til et misjonsprosjekt spesielt i Kina. I dette er en av fem barn forlatt av foreldrene sine, det vil si 60 millioner barn. De fleste av disse barna er forlatt på landsbygda fordi foreldrene reiser til storbyene for å arbeide.

Hvilke konsekvenser dette kan få for Kina i fremtiden vet vi ikke, men vi frykter at de blir store.

Sammen med myndighetene i landet arbeider NLM for å bedre barnas hverdag. Gjennom blant annet International Child Development Program får omsorgspersoner kursing i hvordan en kan oppdra barn gjennom dialog, og vise hvor viktig det er å gi kjærlighet og omsorg.

80 prosent uten foreldre

I det ene området hvor NLM har arbeid, er 80 prosent av barna forlatt av foreldrene sine. Ingen kan helt ta foreldrenes plass. Derfor arbeider NLM for lovendringer som gjør det lettere for foreldrene å være sammen med barna, enten ved at barna flytter sammen med foreldrene til byene, eller ved at foreldrene kan finne jobb lokalt. Barn lærer mye om hvordan man skal leve gjennom å se på foreldrene sine.

For en fest

Mosjonsløpet er en fantastisk sosial happening, hvor elever og ansatte ved skolen har det kjempegøy. Det er smil å se overalt, og til tross for varmen fullførte elevene med stil. I etterkant drog alle elevene inn i Djubadalen og badet med stor begeistring i Eivindsvatnet. For en flott dag!

X