Vant Talentspire

Vant Talentspire

Talentspire er er en konkurranse hvor man jakter på Haugalandets unge talentspirer innen musikk, dans og drama. Danielsen eleven Clara Victoria Fischer vant superfinalen i årets Talentspire og et stipend på 10 000 kroner.

 

Clara er 14 år og går i 9.klasse på Danielsen Ungdomsskole Haugesund. Hun har drevet med dans i flere år, og det var danselæreren som oppfordret henne til å bli med i konkurransen.

-Jeg meldte meg på etter at danselæreren min hadde sendt et bilde av plakaten. Jeg vil prøve nye ting for å få så mye erfaring som mulig, fordi jeg har lyst til å bli danser i fremtiden. Det er viktig å delta i konkurranser og få erfaring i å konkurrere, fordi det kommer til å bli auditioner og konkurranser for å komme inn på skoler senere, forteller Clara.

Talentspire er for alle 8.-10. klassinger på Haugalandet. For å bli med i superfinalen måtte Clara først sende inn en video til juryen.
-Først sendte jeg en video av meg selv, hvor jeg fortalte om meg selv og viste hva jeg kunne. Jeg liker både å danse, synge og tegne. Så plukket juryen ut seks deltakere til å være med i finalen. Kategoriene var dans, drama og musikk, forteller talentet.

Spenningen når det nærmet seg finaledagen var stor.
-Jeg var veldig spent dagen før, fordi jeg tenkte at dansen ikke var bra nok. Jeg var redd for å feile, og var sliten når jeg skulle begynne å danse. Jeg var langt nede, men etter å ha pratet med venner og ikke tenkt så mye på konkurransen, ble jeg mer avslappet, forteller hun.

Det gikk en stund før Clara skjønte at hun hadde vunnet hele konkurransen.
-Jeg ble veldig glad da jeg vant, men det tok litt tid før det sank inn. Når jeg fikk applaus fra venner dagen etterpå, gikk det skikkelig opp for meg. Da tenkte jeg; det er sant, jeg vant!, forteller hun med et stort smil.

Tilbakemeldingen fra juryen gjorde et sterkt inntrykk på det unge talentet.
-Det var en veldig bra tilbakemelding. Så mange fine ord at jeg nesten begynte å gråte. Jeg gråt etter at jeg hadde hatt ekstranummeret, forteller hun.

I fremtiden ønsker Clara å leve av dans.
-Jeg ønsker å bli en profesjonell danser og gjerne danse i andre land for å få erfaring derfra. Min far er fransk og min mor er halvt fransk, så jeg vil også gjerne danse i Frankrike hvor jeg har mye familie. Jeg vil danse, gjøre ting jeg liker og ha det gøy i livet, avslutter det unge talentet.

 

Dansebildene i denne saken er fra når Clara viste vinnerdansen sin til alle elever og ansatte på Danielsen Ungdomsskole Haugesund.

X