Danielsens første elevbedrift: – Vi tar inn bestilling fra alle

Danielsens første elevbedrift: – Vi tar inn bestilling fra alle

Det er svært seriøst når Bård tar ordet og innleder til morgenmøte fredag første time hos Danielsen Stoler EB. Først går han gjennom dagens plan og fordeler oppgaver. Han spør om det er gitt anbud, om hvordan bestillingen på blomsterkassene ligger an, og om hagestolens siste finish. De fem andre i møtet responderer før de kjapt forsvinner ut for å ta fatt på dagens oppdrag.

– Vi må jo gjøre det skikkelig, konstaterer Bård etter morgenmøtet er over.

Han er daglig leder for Danielsen Ungdomsskole Karmøys første elevbedrift. Elevbedriften er opprettet i forbindelse med faget arbeidslivsfag. Dette faget er et alternativ til språkfagene, og har som formål blant annet å bidra til at «elever på ungdomstrinnet får kjennskap til fag- og yrkesopplæring gjennom erfaring med arbeidsoppgaver hentet fra forskjellige yrker som produserer tjenester og produkter,» slik det er oppgitt i fagets læreplan.

Guttene sier at de trives godt med det praktiske faget og at dette er de kjekkeste timene de har. De liker at de slipper å forholde seg til bøker og at de får brukt hendene mye.

Elevbedriften på Danielsen har valgt å spesialisere seg innen trearbeid, og hovedprosjektet er hagestoler. – Vi tenkte det kunne være interesse for det, forteller Bård, men er snar med å presisere at de tar inn alle slags oppdrag. Det ligger for eksempel inne flere bestillinger på blomsterkasser og skolens administrasjonsleder har også gitt dem noen fikseoppdrag på skolebygget.

Når det gjelder hagestolene tas det utgangspunkt i en spesiell type, men tiendeklassingene er åpne for å gjøre endringer dersom kjøperen ønsker det. Prisen ligger på 1000 kr per stol. Det beises og males eventuelt for et lite pristillegg.

Elevene synes å være fornøyd med det nye tilskuddet i skolegården. – Jeg har hørt at de er gode å sitte i, og jeg har jo sett at folk har brukt dem, sier Bård. – Det er gode stoler! skyter Leo inn. Så, enten planen er nye hagestoler eller du har noe annet du skulle hatt bygget, er oppfordringen gitt. – Vi tar inn bestilling fra alle. Det er bare til å ta kontakt. Vi ønsker mer å gjøre! avslutter Bård.

Han kan kontaktes på telefonnummer 40527406, og lover svar i løpet av dagen.

Hagestolene tar utgangspunkt i denne modellen.

X