Aldri alene

Aldri alene

Hvordan kan det ha seg, at bare noen få minutter kan snu hele livet ditt helt på hodet? Et øyeblikk aner du ingen fare, men neste øyeblikk er alt feil. Slike ting som dette skjer en eller flere ganger i livet. Det er ikke noe man kan unngå. Jeg kan selv huske flere ganger ting har snudd drastisk. Da ting har vært vanskelig, og du venter på at de skal bli bedre, men det skjer ikke. Da mine tanker har vært som disse bibelversene:

“For jeg ventet godt, men det kom ondt. Jeg håpet på lys, men det kom mørke.” – Job 30:26
”Hvor er da mitt håp? Hvem kan se noe håp for meg” – Job 17:15

Alt faller i grus, og ingenting er rett. Men det er spesielt i slike situasjoner det er viktig å holde sammen. Dele tanker, følelser og kanskje meninger med venner og familie. Som kristen har jeg selv opplevd at det er veldig viktig å dele tro og håp med andre når katastrofen inntreffer. Men da sier Gud til oss:

“For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt i blandt dem.” –Matteus 18:20
“Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile.” –Matteus 11:28

Det er viktig for alle mennesker å få snake ut om tunge ting. Å få hjelp til hvordan vi skal takle dem. Jeg opplever det veldig godt å få legge ting i Guds hender, og vite at han tenker på meg, og hjelper med gjennom alt. Selv når alt virker håpløst. Det er ofte vanskelig å forstå hvorfor ting blir som de blir, men det er en del av livet. Det er ikke alt vi mennesker skal forstå. Vi blir fort frustrerte på oss selv, og klandrer ofte Gud for dette. Men hvem er vi til å dømme? Gud vil oss ikke vondt, hvordan kan vi da gi ham skylda? Det er mye bedre å hvile trygt i Guds hender, overlate det til ham, og be om det. Tilbedelse er det sterkeste en kristen kan gjør, og er ofte det eneste som kan hjelpe.

”Måtte min bønn nå frem og Gud innfri mitt håp.” –Job 6:8
”Bare i håp til min Gud er min sjel stille, fra ham kommer min frelse” – Salmene 62:2

 

Skrevet av Ingrid Halvorsen i 10B. Artikkelen er hentet fra nyttnytt.no

X