Ambisiøs norgesmester

Ambisiøs norgesmester

Så har det skjedd igjen. En av våre elever har klatret helt til topps og røsket med seg den gjeveste pokalen. Vi gratulerer Håkon Solberg med første plass i Norgesmesterskapet i karate som gikk av stabelen 16.mars. Alt i alt utmerket Karmøyklubben seg som landets 3.beste. Det er imponerende, kommunens størrelse tatt i betraktning.

Den blide gutten forteller villig om karrieren så langt. Det begynte da han gikk i 8.klasse. Håkon hadde allerede satset tungt på løping, noe hele skolen var vitne til ved forrige misjonsløp. For å utvikle seg enda mer, behøvde han å styrke kjernemuskulaturen. Karate måtte være en fin måte å gjøre akkurat det på, så han ble med lillesøsteren sin på trening, noe han likte umiddelbart. Siden har det gått slag i slag, bokstavelig talt – og belte for belte. Nå etter snaue to år, har det allerede blitt brunt. Slikt står det respekt av.

Dagene er travle for den nybakte norgesmesteren. Han trener karate 2-3 timer hver dag pluss styrke og kondisjon. Loggboken viser som oftest godt over 20 timer i uken. Det foregår på klubben i Kopervik eller hjemme i kjelleren hvor han har fått installert slikt utstyr som mange av oss andre blir skrekkslagne bare av å tenke på.

Han oppfordrer alle som har lyst til å prøve karate å melde seg inn i Sentrum karateklubb. De har treninger i Skudenes, , Åkra, Kopervik, Haugesund, Sveio og selvsagt på Avaldsnes hvor han selv er trener – hver torsdag kl. 15.30.


Håkon var ikke med oss helt fra starten, men kom desto sterkere halvveis ut i 8.klasse. Det var spennende å skifte skole midt i skoleåret, men han smiler når han tenker på det. Han mimrer og forteller: “Allerede dag to eller tri blei eg invitert av vea-banden, for å sei det sånn. Eg følte at eg kom inni det med ein gong, og det va ganske greit”. Vi er glade for å ha blitt kjent med den positive og ambisiøse herremannen.

“Det e ett eller aent me miljøet og dei kjekke lerarane så gjere at det rett og slett blir ein knallbra skule”

Og fremtiden – hva bringer den mon tro? Etter sommerferien blir han å finne på Kopervik vgs hvor han skal gå idrettslinjen. Da kan han få 5 timer ekstra i uken til å finspisse formen og legge grunnlaget for nye steg og flere triumfer. Og etter det? “Høgskole for å bli lerar” – svarer han resolutt. Kanskje blir det noen karateleksjoner i kroppsøvingstimene på Danielsen om en 7-8 års tid?

X