Innsats for UNIK-senteret

Innsats for UNIK-senteret

Valgfaget “innsats for andre” ønsker å gjøre hverdagen bedre for andre mennesker. Lærer Ruben Aanensen har hver uke nye tiltak på agendaen. Onsdag ettermiddag var UNIK-senteret på besøk hos oss. Siste time var såvidt unnagjort før det var full aktivitet på kjøkkenet. Lapper skulle stekes, suppe skulle kokes og bord skulle pyntes.

UNIK-senteret har base i Kopervik. De ønsker å gjøre en forskjell for de som har flyttet til landet vårt – noen ganger med en tøff tilværelse bak seg. De arrangerer blant annet sosiale samlinger, spillkvelder og også noen utflukter – for eksempel til Danielsen. Det gjør noe med et menneske når det opplever omsorg, og det gjør noe med et menneske når det gir omsorg.

Ruben forteller at tilstellingen var en kjempesuksess. Alle storkoste seg og stemningen var høy. Det hele ble toppet med fotballkamp til slutt. Det gjorde godt å røre på seg etter å ha satt til livs den nydelig maten – alt laget av elevene.  Så får det heller våge seg om avtrekksviften ikke ble slått på, og stekeosen aktiverte brannalarmen som igjen aktiverte et noe ettermiddagsdøsig personale.

X