Tilbake til åstedet

Tilbake til åstedet

Torsdag 1. november fikk Danielsen ungdomsskole besøk av Andrea Egeland Kloster og Karl Brekkå. Begge to er tidligere elever og var i det første kullet da skolen var nyoppstartet. I dag kom de tilbake til gamle trakter; først og fremst for å ha arbeidsdag på skolen, men også for å treffe gamle lærere.

Karl og Andrea er russ på Lundeneset VGS og har ”Gi en dag” i dag. Da er hver elev i arbeid for å samle penger til et veldedig formål. De var aldri i tvil om hvor de ville tilbringe arbeidsdagen sin. I år går pengene til lundenesrussens misjonsprosjekt i Vest-Afrika.

– I dag har vi vært med i bl.a. en musikktime der elevene skulle lære enten litt piano eller gitar. Det trengs nok litt mer enn én dobbeltime med øving før elevene behersker instrumentene godt, humrer Andrea. De har også vært vakter i friminuttene for å bli litt kjent med elevene før de forberedte en hinduismepresentasjon til religionstimen. Religionsfaget, eller kristendomsfaget, var ett av favorittfagene til Karl da han gikk på Danielsen. Faget handler om forståelsen av verdensreligionene.

– Det var veldig gøy og naturlig å komme tilbake å sette seg i klasserommet for å høre morgenandakt før dagen begynte, sier Karl. Han mener dagen blir bedre når den starter med en liten andakt.

Danielsen har fått en spesiell plass i hjertene deres, forklarer begge to. Både på grunn av lærere, miljø og det kristne ståstedet.

X