Desemberinfo fra rektor

Desemberinfo fra rektor

«Takk kjære Gud at du sendte din sønn. Nå vil vi takke du hører vår bønn»

Det har vært tett mellom høydepunktene den siste tiden. Elevsøknaden for neste skoleår er bra. Per i dag ser det ut til at vi kommer til å få 25 elever i første klasse (fullt hus). På ungdomsskolen har 84 elever takket ja til plass fra høsten 2017 (det er plass til 90). Dette er svært gledelig. Småtrinnet og mellomtrinnet har hatt flotte juleavslutninger. Det er kjekt at elevene får vist seg frem på denne måten. På ungdomsskolen har 9b gjort seg bemerket først med å bli ungdomsskolemester i kanonball, så ved å stikke av med både 1. og 2. plass i den kommunale konkurransen om å skrive kortnoveller på nynorsk. Gratulerer til forfatterne Wiksøy og Knutsen med prisen, og med nynorsktekster i ypperste klasse.

I skrivende stund er det «jul på trinnet», julevask, «julekarusell», julesang, juletre, julelunsjlister, julepapir, juleverksted, julekaker og julepynt i alle retninger og falsetter. Vi er snart klar for juleferie, men før det skal vi ha julegudstjeneste, og der må gjerne dere foreldre også komme. Barneskolen starter 08.30, ungdomsskolen 09.45.

Skolen begynner igjen mandag 2. januar. På barneskolen har vi da byttet ut kontaktlærer i 1. klasse. Anne Marthe Lillebø skal ha permisjon et halvt år. Inn kommer da Yngvild Egeland Tørnby. Klassen har fått informasjon om dette tidligere i høst.

Også på ungdomsskolen blir det noen endringer til våren. En ny timeplan vil bli sendt med hjem 2. januar. De største endringene er at Jarle Solheim (nå 8c) blir kontaktlærer i 10b, mens John Olav Aasen, som allerede har en del undervisning i 8c, overtar som kontaktlærer for Jarle resten av dette skoleåret. Torstein Mongstad, som har påtatt seg stadig flere fag på ungdomsskolen denne høsten, avslutter sitt engasjement nå til nyttår. Det betyr at noen klasser skifter lærer i noen fag. Vi opplever at vi i større grad klarer å ha kontinuitet på lærerne, men det er ikke alle forhold vi råder over, så noen bytter er ikke til å unngå. Målet er uansett mest mulig kontinuitet og stabilitet for elevene.

Torsdag 12. januar arrangerer ungdomsskolen nyttårsgalla. Festen er frivillig, men tradisjonelt er festen veldig populær. Vi ønsker oss en stilfull fest der alle elever kan trives og ha det kjekt. Vi ønsker også at dette er en fest der elevenes indre kvaliteter blir fremhevet. Fra skolens side er det et mål at festen ikke skal medfører kjøpepress på dyre kjoler og dresser. Vi ber dere foreldre om å hjelpe oss i dette arbeidet.

Fra tid til annen får skolen spørsmål om forsikring. Informasjon om dette finner dere her: 

Nå ser vi frem til juleferie, tid med familien og opplading av batterier. Så håper jeg at både vi og alle dere også får tid til å reflekter over betydningen av at julen er her og at Jesus er nær.

Jesaja skriver 740 år før Jesu fødsel: For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder. Han har fått navnet Underfull rådgiver, Veldig Gud, Evig far, Fredsfyrste. (Jesaja 9;6)

God jul og godt nyttår

Mvh

Frode Monsen

rektor

X