25-årsjubileum Hillcrest og Danielsen

25-årsjubileum Hillcrest og Danielsen

I 25 år har Danielsen VGS sendt elever til den kristne skolen Hillcrest Lutheran Academy i Minnesota i USA. TIlsammen har 650 Danielsen-elever tatt et skoleår på Hillcrest gjennom de 25 årene. 16. oktober i år ble 25-årsjubileumet feiret på Hillcrest, ledet av Steven Brue, president ved Hillcrest.

Lars Johan Danielsen,  tidligere rektor og lærer ved skolen vår, og Asbjørn Ystebø, tidligere lærer hos oss, fortalte litt om hvordan det hele startet for over 25 år siden. De to var blant de som stod bak initiativet til og jobbet fram samarbeidet mellom Danielsen og Hillcrest. Lars Johan Danielsen understreket imidlertid at «alle store ideer kommer fra én», nemling vår skaper og Gud. Asbjørn Ystebø fortalte at det på siste halvdel av 1980-tallet var en pågående debatt om internasjonalisering i Norge, da Ystebø og kollegaen Landro dro til USA for å utforske muligheten for et utvekslingsår. Hillcrest var én av flere skoler som de besøkte. Etter at avtalen mellom de to skolene var i boks, var ønsket om å unngå av elevene måtte ta utvekslingsåret om igjen øverst på agendaen. Etter mye jobbing ble dette innvilget fra statlige myndigheter, og det samme gjaldt ønsket om skolepenger fra staten.

Alvrun Hagerup, tidligere Danielsen-elev på Hillcrest og nå lærer og rådgiver hos oss, fortalte om sin flotte hverdag på Hillcrest for over 20 år siden. Gode lærere og julefeiringen som Ms. Joyce og Mr. Preston arrangerte, minnes hun ennå.

Rektor Bård Hauge kom med en hilsen, og understreker hvordan Hilcrest har levendegjort troen og Bibelen for våre elever. Vår studieinspektør Birger Danielsen, som har hovedansvaret for utvekslingsprogrammet med Hillcrest, takket for muligheten som Hillcrest har gitt så mange elever fra Danielsen, langt borte fra sine foreldre.

 

Som takk for det langvarige og gode samarbeidet ble Hillcrest overrakt et maleri fra Bryggen i Bergen.

Under feiringen  var også årets 26 utvekslingselever fra Danielsen tilstede, og en større gruppe lærere fra skolen vår. Blant gjestene var også mange fra Fergus Falls-området og fra Hillcrest. Disse har opp igjennom årene betydd mye for samarbeidet mellom Hillcrest og Danielsen, og ikke minst vist stor omsorg for elevene våre som går på Hillcrest.

Jubileumsmenyen smakte utmerket, og høydepunktet var, ifølge den som har skrevet dette innlegget, avslutningen på måltidet. Den bestod av  en kake hvor den øvre halvpart var en brownies og bunnen var en amerikansk krispiekake, alt dandert med karamellsaus.

To av Danielsen-elevene på Hillcrest, Mucho og Kjetil, deltok med et flott musikalsk innslag.

Jeff Isaac, principal ved Hillcrest, avsluttet feiringen med en bønn for det videre samarbeidet og for lærere og elever ved de to skolene.

Historien om samarbeidet mellom Hillcrest og Danielsen kan du lese mye mer om i artikkelen Banebrytende undervisningsbru, som finnes i boka som ble utgitt i forbindelse med  75-årsjubileumet vårt.

X