28.000 japanere til Norge ifjor

28.000 japanere til Norge ifjor

Forskerlinjen ved Danielsen Videregående Skole planlegger en ekskursjon til Japan for Vg3-elevene til neste år, og i den forbindelse fikk vi forrige onsdag besøk fra den japanske ambassaden i Oslo.

 

Representantene Mariko Takeuchi og Henrik Bardum, henholdsvis kulturattache og informasjonsrådgiver ved den japanske ambassaden, holdt et foredrag om forbindelsene mellom Norge og Japan og om japansk historie, religion, geografi og kultur.

Som Norge er Japan et av verdens rikeste land, og ifølge ambassadens representanter er det nær kontakt mellom den japanske keiserfamilien og Norges Kongehus. Statsminister Stoltenberg var nylig på et tre dager langt besøk i Japan, og ifjor reiste 20.000 nordmenn til Japan. Norge eksporterer en god del fisk til Japan, og i retur kjøper vi mange japanske biler.

 

Representantene ved den japanske ambassaden fortalte også om utfordringen med å lære det japanske språket, som består av mange tusen tegn. Det er imidlertid tilstrekkelig å lære seg 2000(!) av disse tegnene for å mestre språket på en grei måte.

Lærerne her på skolen hadde spørsmål om japanernes arbeidsmoral og holdning til likestilling og til å gå til krig.

Elevene på forskerlinjen var naturlig nok til stede under besøket, i tillegg til en del programfagselever fra Vg3 og noen fra Vg2.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X