30 år med Hillcrest-Danielsen samarbeid!

30 år med Hillcrest-Danielsen samarbeid!

Kommende Danielsen-kull på Hillcrest (HLA) blir vårt 30. elevkull på Hillcrest! Det betyr at over 800 Danielsen-elever har tatt sitt Vg2 år på Hillcrest, med alt det har å by på! Båndet mellom de to skolene er svært sterkt, og rett før jul var den nye presidenten på HLA, Brad Hoganson, og skolens mangeårige rektor, Jeff Isaac, på besøk her på Danielsen. De var her for å treffe Vg1-elevene og gi informasjon om søknadsprosessen og skolen. Søknadsfristen for Vg1-elevene til Vg2-året i USA, til enten Hillcrest Lutheran Academy eller Cuyahoga Valley Christian Adademy, er nå i disse dager.

Fra venstre: Robel 3E, William 3E, Jeff Isaac, Brad Hoganson, Stine 3E og Mathias 3E. Alle 3E-elevene tok Vg2-året på en av våre to samarbeidsskoler i USA

Vi spurte den nye presidenten på Hillcrest, Brad Hoganson, om hvordan han trives i presidentrollen.

– «I love it», var Hoganson sitt kontante svar.

– Hva er dine oppgaver som president på Hillcrest (HLA)?

Hoganson forteller at han reiser mye, blant annet til ulike kirkesamfunn over hele USA for å snakke om skolen og for å møte alumni og be om støtte til skolen.

Hoganson snakket varmt om det sterke forholdet mellom Hillcrest (HLA) og Danielsen Videregående Skole. Jeff Isaac mente at elevene på begge skolene drar nytte av samarbeidet, og at de i ledelsen på HLA lærer mye når de er her på besøk.

Med et snart 30 år langt samarbeid er det 2. generasjon Danielsen-elever som er elever på Hillcrest nå. Helt tilfeldig ble Brad Hoganson lagt merke til på gata i Bergen under besøket deres av noen av de første Danielsen-elevene som var på Hillcrest!

Hoganson mener at utvekslingsprogrammet har utviklet seg mye på de 30 årene som har gått siden starten på samarbeidet. Fra 1989-1993, som var noen av de første årene av samarbeidet mellom Hillcrest og Danielsen,  jobbet han på internatet på Hillcrest, så ukjent med skolen var han ikke når han begynte som president ved HLA i høst.

Han synes Norge er “beautiful”, og at fjellene ligner på Seattle, der han selv lenge bodde. Etter at Hoganson jobbet på internatet for mange år siden har han alltid ønsket å komme hit og se skolen vår og Bergen. Den sterke patriotismen her appellerer til han.

– Hva mener dere er Hillcrest (HLA) sin viktigste oppgave?

Jeff Isaac sier at skolevirksomheten er hovedoppdraget til Hillcrest. Videre mener han at oppdraget til HLA er å trene elevene i en bibelsentrert atmosfære slik at dersom de blir kristne, har de mye kunnskap om troen.

– Vi vil forklare det med en himmel over oss, sier Isaac.

– Å vokse i troen er viktig, og å bli gode studenter og utgjøre en forskjell i verden, mener Hoganson.

X