6. plass i Abelkonkurransen og også med i fysikkfinalen!

6. plass i Abelkonkurransen og også med i fysikkfinalen!

To av våre elever, Elias E. Baird og Hans Steen Hopen, var med i finalen i den nasjonale matematikk-konkurransen Abel. Elias E. Baird gjorde det meget bra og kom på 6. plass, mens Hans kom på 20. plass!! Begge er med videre i den nordiske matematikkkonkurransen, som foregår 30. mars. Med 6. plassen i bakhånd har Elias E. Baird en reell sjanse for å kvalifisere seg til den internasjonale matematikkolympiaden i St. Petersburg i Russland i juli! Han trenger bare å forsvare plassen sin, så er han med videre!

Matematikk-konkurransen Abel tok fire timer og bestod av fire oppgaver – alle innenfor fire ulike matematikkområder. Vi har tatt en prat med Elias og Hans for å høre hvordan de opplevde Abel-konkurransen.

Elias står helt til høyre i midterste rekke. Hans står som nummer fire fra venstre på fremste rad.

– Oppgavene var litt vanskeligere enn i fjor, mener Elias, som også var med i finalen i fjor.  – Det var en del oppgaver hvor jeg ikke fikk gjort så mye, fortsetter han.

– Jeg gjorde noen feil som jeg innså i etterkant, forteller Hans.

– Det var utrolig lærerikt å være sammen med så mange fra hele landet som kunne så mye om matematikk, sier Hans.

– Det var gøy å jobbe sammen med folk og også være sosial med dem etter at den offisielle treningen var ferdig, forteller Elias.

På kveldstid ble det blant annet en del strategi-kortspill med de andre finalistene.

Elias har utrolig nok også hevdet seg sterkt i fysikk! Han har kvalifisert seg til den norske fysikkfinalen i Oslo, som foregår 23-27. mars. Det er imponerende!

X