Året på Cuyahoga

Året på Cuyahoga

Eva Katarina Lovisa Kongestøl (til venstre på bildet) og Lily Vågnes Meyer har tilbrakt Vg2-året på samarbeidsskolen vår i USA, Cuyahoga Valley Christian Academy.

IMG_0156

 

De er akkurat kommet hjem til Norge, og har mange minner friskt i minne. Undertegnede hadde en hyggelig prat med dem, og spurte først hvordan den første tiden på Cuyohoga og USA hadde vært.- Jeg synes det var vanskelig med språket og det at jeg ikke kjente noen, sier Katarina. Lily har tidligere gått på skole i USA, så hun synes det gikk fint med språket.

Begge mener det tok nesten to måneder før de begynte å trives. Lily måtte skifte familier flere ganger, så det gjorte starten ekstra utfordrende.

Hvordan opplevde dere året på Cuyahoga totalt sett?

– Veldig lærerrikt og man blir veldig selvstendig og får nye venner, sier de to jentene.

Både Lily og Katarina mener det er mye mer avslappende å bo hjemme hos foreldrene enn hos vertsfamilier. De er også glade for å kunne treffe vennene her i Norge igjen.

– Det er også mye lettere med transport her i Bergen og kjekt å være med foreldre igjen, sier Lily.  – Og dessuten en sunnere livsstil, påpeker Lily.

Hvordan var skolen og skoledagen på Cuyahoga?

– Det var mange innleveringer hver dag og mye lekser, svarer Katarina. – Og strengt regime hvis man kommer for seint til timen. – Innsatsen teller mye mer og hva du faktisk kan teller mindre enn her i Norge og på Danielsen, mener Lily.

 

Hver skoledag var lik, det vil si at de hadde én time i hvert fag hver dag. De kunne skifte fag én eller to ganger i halvåret.

– Idretten er veldig effektiv og godt organisert, påpeker Katarina. Men loven i Ohio er streng innenfor idretten, så jeg kunne bare trene og ikke konkurrere siden jeg var ny på skolen.

Og hva med karakterer?

– Karakterskalaen gikk fra A-F, og får man F stryker man, forteller Lily. Man må ha over 50% riktig for å stå. Både Lily og Katarina synes det var lett å få gode karakterer.

Hadde dere noe fritid, og hva gjorde dere da?

– Vanskelig å få gjort noe uten transportmuligheter, så vi var mest med vertsfamilien, forteller jentene.  Lily var noen ganger sammen med kunst- og kultur-medelevene i weekendene og Katarina med dem som hun hadde idrett sammen med.

Er det noe dere kommer til å savne nå når dere er tilbake i Norge?

Begge sier at de kommer til å savne vertsfamilien og venner, skolen, folks imøtekommenhet og ikke minst de lave prisene! Katarina forteller videre at hun likte svært godt dette at alle elever og lærere kjente hverandre og var venner.

Jeg takker for intervjuet og ønsker dem lykke til med Vg3-året her på Danielsen VGS.

 

 

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X