Båttur og utdeling til flyktninger i Serbia

Båttur og utdeling til flyktninger i Serbia

En gruppe Vg3-elever var på studietur til Serbia i ekskursjonsuken. Ole-Morten Løvlie Morvik og Irina Asche Bergesen forteller her litt om studieturen.

12200636_1023278574370107_272085898_n

– Hva var de beste opplevelsene under studieturen?

– Båtturen var veldig kjekk, hvor vi dro fra grensen til Romania. Det tok en hel dag, forteller Ole-Morten. – Vi hadde en båt nesten for oss selv, sier Irina.

– Det kjekkeste var det sosiale og å reise og se landet, mener Irina. – På bussturen som tok oss ut av Beograd og som tok et par dager besøkte vi mange museer, og så besøkte vi en familie som bodde veldig avsides og fikk et måltid der, fortsetter Irina. – Var veldig koselig der og vi kom tett inn på kulturen da.

– Nikola Tesla-museet var veldig kjekt, synes Ole-Morten. – Vi fikk se mange autentiske ting av alt det han fant opp, forteller han.

– Og så var dere med på utdeling til flyktninger. Kan dere fortelle om det?

– Vi hadde med oss ting hjemmefra, som klær, sko og hygieneartikler, eller vi kjøpte en del ting der nede, sier Ole-Morten.

– Ga litt snop også, for de trenger litt kjærlighet også, mener Irina. – Merket at de ble berørt bare vi smilte til de. – Men noen av de var veldig pågående, synes Ole-Morten.

– Andre var veldig høflige og sa at de hadde det de trengte, forteller Irina.

12208116_1023278524370112_1479953851_n

Begge synes det var givende å være med på utdeling til flyktningene, og at flyktningkrisen ble mye sterkere for dem selv når de fikk møte og snakke med folkene som flyktet.

Irina forteller at de også var på mange middelaldermuseer i Serbia, som på et sted hvor de hadde funnet mammuter.

– På Tito-museet sovnet alle for vi var så trøtte etter flyturen, sier Ole-Morten.

– Vi gikk ut og spiste felles middag hver kveld, alltid serbisk mat, forteller han videre. –Det var veldig godt.

– En dag var vi på en strand og bare slappet av, det var veldig deilig, synes Irina.

– Vi fikk mye fritid også, om ettermiddagen og kvelden. – Veldig billig der, så vi fikk mye ut av pengene, sier Ole-Morten.

– Serbia var så annerledes enn det vi er vant til, og kulturforskjellen er så står, noe som gjorde turen veldig kjekk, mener Ole-Morten.

X