På Tabor i Etiopia

På Tabor i Etiopia

Søndag 24.november var Ingelin Lovise Vikre i 2D, Edel Kristin Haugland 3E og jeg (lærer Miriam Kleppa) så heldig å få reise til Etiopia. Her skulle vi besøke Tabor Evangelical College, skolen vi på Danielsen i mange år har samlet inn penger til.

Skolen ligger ved foten av Taborfjellet i byen Awasa.

Elever fra Vestborg, Sygna og Nordborg var også i Etiopia sammen med oss for å besøke sine innsamlingsprosjekter. Det var kjekt å få reise med disse elevene og ikke minst inspirerende å se deres engasjement for innsamlingen på deres skoler.

De første tre dagene bodde vi på NLM sin ferieplass i Awasa, området ligger flott til og det er bare en liten spasertur fra Tabor. Disse dagene tilbrakte vi mye tid på Tabor. Vi ble tatt svært godt imot både av elevene og lærerne. Vi fikk omvisning på skolen, fikk være med i ulike timer, hadde te-pauser med lærerne og spilte volleyball med noen av elevene. Alt i alt fikk vi et lite innblikk i hvordan skolen fungerer og hvordan pengene vi samler inn kommer til nytte.

Vi ser at i et land som Etiopia, med sin utfordringer, er et godt utdanningstilbud en av nøklene til å hjelpe landet videre. Og slik vi opplevde det er det tilbudet elevene på Tabor får unikt i forhold til vanlig etiopisk standard.

Hjemmesiden til Tabor har omtalt besøket fra Norge

Vi reiste så noen dager til Balefjellene, her bodde vi i en liten by som heter Goba. Her fikk vi blant annet besøke et sykehus, et sykehus som har ca. 2000 fødsler med ulike komplikasjoner i løpet av et år og et svært redusert utvalg av medisiner. Det gjorde inntrykk å se hvilke forhold de syke må oppholde seg i og hvilke utfordringer leger og sykepleiere må forholde seg til.

Mens vi var i Balefjellene fikk vi også oppleve litt av dyrelivet i Etiopia, vi var over skyene på et fjellplatå på over 4000 meter og vi fikk drikke te med geitemelk.

Turen gikk så tilbake til Awasa og deretter til hovedstaden Addis Ababa. Vi fikk se oss litt rundt og diverse shopping ble unnagjort.

Disse 10 dagene i Etiopia var helt fantastiske. Vi må få takke NLM som la forholdene til rette for oss og ikke minst må vi få takke Dag Håkon Eriksen med familie og Asle Aarsland. Dag Håkon og Asle var guider, tolker, matansvarlig og la alt til rette for oss disse dagene. Så takk for at dere viste oss både Etiopia og Tabor!

Se de mange flotte filmene fra turen til Etiopia. Se også de to filmene nedenfor, fra henholdsvis morgensamlingen på Tabor Evangelical College, og fra en sangstund ute i det fri.

 

 

Bibelstund ute i det fri på Tabor

Morgensamling på Tabor

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X