Blir tett knyttet sammen på Hillcrest

Blir tett knyttet sammen på Hillcrest

Maria Aarvik og Anders Bjørndal i Vg2 er nettopp kommet tilbake fra skoleåret ved Hillcrest Lutheran Academy i Minnesota, vår samarbeidsskole i USA.

– Folkene, miljøet på skolen og lærerne var bra, forteller Maria. 

– Det var kjekt på internatet, med bra fellesskap og miljø, og en blir veldig tett knyttet sammen, også på tvers av kulturer, sier Anders.

– Hvordan opplevde dere de første ukene på Hillcrest?
– Det gikk mye i sportsaktiviteter den første tiden, med fotballtrening to ganger pr. dag. Og så hadde vi også mye trafikkopplæring, forteller Anders. – Jeg var trøtt etter den lange flyturen, og med mye sportsaktiviteter, mange nye folk og vanlige skoledager tok det over én uke å hente seg inn igjen, forteller Maria. – Og så skulle en bli kjent med nye regler og system og det var også mye arbeid. Men det var likevel veldig kjekt å komme dit, for de ventet på deg, fortsetter hun.

På skolen hadde de én skoletime i hvert fag hver dag. De fikk mye lekser, og en måtte gjøre leksene for å få gode karakterer, så full score på prøvene var ikke nok. Begge synes det var lett å få gode karakterer på Hillcrest, og opplevde mye av undervisningen som repetisjon. Andaktene kunne ta en god del tid av timene, og tre ganger i uken hadde de noe som kaltes chapel, som de begge satte stor pris på og som var en slags skolesamling hvor man hadde andakt og delte vitnesbyrd.

Maria og Anderso opplevde lærerne som veldig flinke i bibelfagene og villige til å hjelpe hvis en elev hadde spørsmål når det gjaldt bibelske eller åndelige spørsmål. Ellers opplevde de et mer personlig forhold til lærerne her på Danielsen, og en mindre åpenhet på Hillcrest for å spørre lærerne om hjelp om det faglige.

 

– Hva gjorde dere på fritiden?
– Det gikk mye i sport, som var delt inn i tre sesonger. I helgene prøvde vi å finne på andre sosiale ting, som å gå ut og spise, se på film, gå på kino eller lignende, forteller Anders.
– Vi prøvde å finne på noe på dormen (internatet, red.adm), som piknik og kino. Og det var ofte basketballkamper i helgene og da ble dormene stengt.

– Savnet dere noe når dere var i USA?
– Sjokolade, kommer det unisont og smilende fra begge.
Maria kunne også tenkt seg mer fisk og litt mer variert kost ellers.

– Hvordan er det å være tilbake i Norge igjen?
– Deilig, godt å være tilbake til vennene i Norge igjen, svarer Maria.
– Bra og være med familien og vennene igjen, sier Anders.

Både Maria og Anders sitter igjen med flere gode erfaringer etter skoleåret i USA.
– Familieforholdet mitt er blitt bedre, jeg er ikke så irritert på de som før jeg dro, og jeg ønsker å være med de, hevder Maria. – Og så er jeg mer sikker på meg selv og mine meninger, fortsetter hun. – Jeg er også blitt flinkere på rutiner etter USA-oppholdet, da vi hadde en plikt å gjøre hver dag.
– En får nye, gode relasjoner, nye vennskap opprettes og en blir godt kjent, mener Anders. – Jeg har også lært masse om Bibelen og har fått mer erfaring med å argumentere i forhold til det som står i Bibelen.

X