Byråd Lisbeth Iversen på besøk i sosialkunnskap

Byråd Lisbeth Iversen på besøk i sosialkunnskap

Byråd for sosial, bolig og områdesatsing i Bergen, Lisbeth Iversen, var nylig på besøk i den ene sosialkunnskapsgruppa i Vg3. Hun snakket om den norske velferdsstaten, hva NAV gjør lokalt og om hva byrådet gjør på velferdsområdet.

 

Hun var opptatt av at en ikke kan vite alt selv, og søker derfor råd hos ulike eksperter før hun skal ta avgjørelser som omfatter byens innbyggere.

Da både grønn etat, boligetaten, etat for psykisk helse, rustjenester og for sosiale tjenester er Iversens ansvarsområder, må disse samarbeide for å skape best mulig boligforhold og levekår for byens befolkning. At disse etatene skal ha et omfattende samarbeide er relativt nytt i Bergen, men har etterhvert fungert bra og har ifølge byråd Iversen vært et vellykket prosjekt.

Dette med områdesatsing er et nytt nasjonalt satsingsområde, hvor en ser på mange ulike elementer i en bydel for å skape best mulige kår, det vil si alt fra helsetilstanden til de som bor i bydelen til antallet og størrelsen på grønne lunger og uteområder.

Byrådet var tydelig på at det er viktig å ta innbyggerne på alvor, også barn, og la dem få muligheten til å påvirke hva som skal skje i kommunen og hva man skal satse på. Lisbeth Iversen avsluttet besøket med det engelske ordtaket «It takes a village to raise a child», og understreket at dette særlig gjelder om ikke familien er der for barnet, og at Bergen kommune da bør og ønsker å bidra.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X