Delt førsteplass i astronomiolympiaden!!

Delt førsteplass i astronomiolympiaden!!

Haakon Flink i 3E har vunnet delt førsteplass i den norske astronomiolympiaden!! Vi gratulerer så mye, og er utrolig imponert over hva Haakon har fått til! Som vinner av olympiaden fortjener han uten tvil en gave, så han får meg seg et gavekort til Escaperoom fra skolen.

Haakon Flink var en av de fire som vant astronomiolympiaden.
Han har i tillegg hevdet seg i både fysikkolympiaden og kjemiolympiaden dette skoleåret, og kommet videre til 2. runde i begge to olympiadene!

Delt vinner astronomiolympiaden

– Kan du fortelle litt om hvordan du opplevde andre runde av olympiaden?

– Den var gøy å gjøre, da det var interessante og kule spørsmål, og noen vriene som man måtte tenke litt mer på for å kunne besvare, sier Haakon. – Så var det gøy å forberede seg, fordi man får litt adrenalin av å simulere prøvetakingen ved å skyndte seg gjennom mange spørsmål. Man må balansere tidsbruk og hvor godt man gjør oppgaven, kvaliteten og raskheten. Denne olympiaden har bare vært en eller to ganger før, så vi hadde ganske få spørsmål å gå ut i fra. Derfor måtte jeg øve litt på del 1 som jeg hadde gjort, runde 1 og 2 fra i fjor, og andre oppgaver, som å se på videoer om emnet.

– Hva er egentlig astronomiolympiaden? Kan du forklare litt for oss andre som ikke forstår oss så mye på hva astronomi er?

– Astronomi er fysikk implementert i verdensrommet, tyngdekraften mellom sol og jorda og månen og planeter. Det er ganske mange greiner innenfor fysikken, som partikkelfysikk og mekanikk og bølger.

– Hva er veien videre for deg nå?

– Håper på det beste og at jeg får bli med i i den internasjonale finalen, som er i august eller september, svarer Haakon.

Han forteller at han er veldig interessert i realfag og at han kanskje kommer til å studere fysikk, men at medisinstudier står høyest på prioriteringslista.

Haakon anbefaler alle som har interesse for realfag å være med i astronomiolympiaden og andre olympiader som blir arrangert. Han mener det er gøy uansett, og forteller om et godt sosialt miljø. Det å møte mange andre som er interessert i konkurranse og som har lyst til å gjøre det bra synes han også er veldig motiverende.

 

Fra olympiadens nettside: Astronomiolympiaden er en kunnskapskonkurranse for elever med fysikk og astronomi som programfag ved videregående skoler i Norge. Toppkandidatene vil selv representere Norge på den internasjonale Astronomi- og astrofysikkolympiaden.

X