Deltaelevene har besøkt NATO

Deltaelevene har besøkt NATO

Jonas Joel Joseph og Hanne Heggernes Søfteland, elever på deltalinjen i Vg2, forteller om turen til NATO-senteret i Stavanger:

– Vi dro med fly tirsdag ettermiddag og brukte kvelden på å bli litt kjent med byen. Neste dag startet vi tidlig for å ta fatt på turens hovedpunkt, besøk på NATO-senteret Joint Warfare Centre (JWC). Her fikk vi først et spennende foredrag om hva NATO er, og hva som foregår på JWC, forteller Hanne.

– NATO-senter på Jåttå i Stavanger har som formål å utvikle, gjøre NATO mer beredt og mer fleksibel for fremtiden gjennom utdanning og militære øvelser, forteller Jonas. Vi fikk et langt foredrag om pågående oppdrag, nåværende/tidligere situasjon, NATOs konsept, doktrineutvikling, forskning, simulator og historien til NATO, sier Jonas.

– Deretter fikk vi en spennende omvisning på senteret og fikk se hvordan de jobbet. På senteret var det høy sikkerhet, og vi følte oss veldig privilegerte som fikk muligheten til å komme inn å se, forteller Hanne.

– På bygget var det arbeidstakere fra hele 29 land, og bestod i alt fra soldater til rengjøringspersonale, forteller Jonas. – Vi på Delta synes det var spennende og lærerikt, og har lært mye som en ikke finner på nettet eller i nyhetsbildet.

– Til slutt fikk vi spise lunsj i kantinen deres, og var så heldige å få skyss til vårt neste punkt på programmet, nemlig oljemuseet. Der fikk vi en liten omvisning og lærte mye om norsk oljehistorie. Derfra reiste vi rett til flyplassen og hjem igjen til Bergen. Vi hadde en liten, men veldig innholdsrik og spennende tur til Stavanger. Vi lærte masse og storkoste oss på tur, forteller Hanne.

X