Deltalinjeelevene på studietur til Oslo

Deltalinjeelevene på studietur til Oslo

Deltalinjeelevene var på studietur til Oslo i forrige uke. Besøk på Stortinget var et av målene med turen, hvor de fikk spille det politiske rollespillet Rett på sak i Stortingets flotte Lagtingssal. I rollespillet fikk de prøve seg som stortingsrepresentanter og fikk innblikk i hvordan stortingsrepresentantene jobber og setter saker på dagsorden. Deltaelevene fikk her virkelig bruke sitt samfunnsengasjement og var svært aktive.

IMG_0552

Elevene opplevde seg ganske eksklusive når de som eneste elevgruppe fikk besøke Arbeids- og sosialdepartementet, hvor Torkil Åmland, lektor her på skolen (har nå permisjon), er statssekretær for statsråd Robert Eriksson. Det var gjort i stand flotte smørbrød til oss, og vi fikk en liten halvtime med statsråd Eriksson hvor han fortalte om departementets viktigste oppgaver. Departementsråd Ellen Seip tok seg svært god tid og besvarte deltaelevenes mange spørsmål. Torkil Åmland tok oss med på en liten omvisning og fortalte hvordan de jobbet i departementet. Det ble et spennende møte med en hittil nokså ukjent del av det norske styringssystemet.

Selvvalgt fra elevenes side var besøket på 22. juli-senteret, som omhandler terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Historien ble fortalt på en grundig måte på stedet der angrepet startet, i Høyblokka i regjeringskvartalet. Det ble et tøft møte med de grusomme hendelsene som skjedde.

Deltaelevene fikk også vist sitt engasjement gjennom utfordringen de fikk på Holocaust-senteret på Bygdøy. På 40 minutter skulle de lage en presentasjon ut av utstillingen, som framstilte nazistenes folkemord på jødene før og under andre verdenskrig. Til tross for kort forberedelsestid klarte alle gruppene og lage en interessant og fin presentasjon av et utdrag av utstillingen, som for eksempel frastjålet identitet, som den ene gruppa fokuserte på.

Elevene var så heldige å bli tildelt Stortingets reisetilskudd, som dekket det meste av utgiftene til reise og opphold. Det ble dermed en svært rimelig studietur.

Studieturen til Oslo er planlagt å være en årlig studietur for deltalinjeelevene i Vg1.

 

 

X