Elias Baird på 11. plass i Abelkonkurransen!

Elias Baird på 11. plass i Abelkonkurransen!

Elias Baird har nylig vært med på den nasjonale Abelkonkurransen i matematikk i Trondheim, og kom på 11. plass i finalen, med 21 av 40 riktig!! Det er strålende levert og vi gratulerer han med en kjempegod plassering!
Vi tok en prat med Elias for å få vite mer om hvordan han fikk dette til.

Her er et gruppebilde av alle finalistene i Abelkonkurransen 2019. Elias står i andre rekke som nummer to fra høyre. Bildet er tatt fra https://www.matematikksenteret.no/nyheter/andreas-alberg-15-fra-oslo-katedralskole-vant-abelkonkurransen, opplastet 12.04.19

– Kan du forklare oss helt kort hva Abelkonkurransen går ut på?

– Det er en mattekonkurranse for de som ikke har begynt på universitetet, forteller Elias. Alle elever kan være med i første runde, og derfra kommer de beste 10 prosentene med i runde to, fortsetter han. – Runde 1 og 2 er på skolene. De 20 til 30 beste elevene får være med under den nasjonale Abelfinalen, som var i Trondheim fra 2.-6. mars.

– Kan du fortelle mer om hva dere gjorde under Abelfinalen og hvordan det var for deg?

– De første dagene var det treningsleir, hvor de gikk gjennom matematikkkunnskap som man kan få på finalen, siden det ikke alltid er slik vi lærer på skolen. Man må gjerne være litt kreativ for å finne svaret, forteller Elias.

– Det var ganske gøy å være med, for det var gøy matte og engasjerte lærere, og så var det gøy å treffe andre som likte å bruke mye tid på matematikk!, sier han. – Det var mye gøy om kveldene også, forteller han videre. Alltid sosiale leker, som code names og hidden betrayers spill (som mafia eller varulv), fortsetter han.

– Var du overrasket over oppgavene i finalen?

Elias mener selv at han var litt heldig, siden de fikk akkurat det han hadde øvd mye på.

– Hva skjer etter Abelfinalen?

– De topp 15 og et par til skal være med i noe som heter NMC, og det skjer på skolene, og har allerede skjedd. Og ut fra resultatene der får du vite om du får være med i internasjonale Abelkonkurransen.

– Er det noe håp om det for din del?

Elias forteller at han har et håp om å få være med å delta under Baltic i høst, hvor de nordiske og baltiske landene og Polen deltar.

– Kan vi spørre om hvor mye tid du bruker på matematikk utenom skolen?

– Maks en halvtime time i uka så lenge jeg ikke har prøver. Jeg følger godt med i timene. (Et godt tips til alle dere der ute som synes matematikk eller et annet skolefag tar mye tid og/ eller er utfordrende!:), red.adm). – Hvis jeg har prøve så øver jeg gjerne 4-6 timer i uken, forteller Elias.

– Til slutt er vi nysgjerrige på hva hvilke planer han har etter Danielsen?

Elias forteller at han tenker å studere noe innenfor programmering.

VI ønsker han lykke til videre med matematikken!

X