Elias og Hans er finalister i Abel-konkurransen!

Elias og Hans er finalister i Abel-konkurransen!

Vg3-elevene Elias E. Baird og Hans Steen Hopen er med i finalen i den nasjonale matematikkonkurransen ABEL!! De er blant de 20 beste i Norge, og de er dermed kvalifisert til finalen i Trondheim i vinterferien  https://abelkonkurransen.no/nb/

Elias E. Baird har også vært med i den nasjonale Abel-konkurransen tidligere.
Det er ikke en tilfeldighet at de to gjør det så bra. De har lagt ned en stor innsats hele veien selv, og begynte med 1T matematikk hos oss da de gikk i 10 klasse og har hele veien fått god oppfølging fra faglærerne.

– Jeg klarte å komme høyere enn i fjor, forteller Elias, som fikk tre plasser og 22 poeng bedre enn i fjor. Han var selv ganske overrasket over at det var høyere poengkrav enn i fjor. Elias er nå på 8. plass på resultatlista.

– Jeg var veldig spent på resultatlisten og om jeg kom med med god margin, forteller Hans. – Så jeg er veldig fornøyd med å komme på 12. plass.

I vinterferien har de planer om å løse en del oppgaver, for allerede fredag i vinterferien drar de til Trondheim for å være med i finalen! Før selve finalen er det tre dager med øving på NTNU i Trondheim, sammen med de andre finalistene.

– Vi må øve på riktige type oppgaver, forteller Elias. Det hjelper ikke med R1 eller R2-pensum.

– Det er et par nye metoder som kommer i finalen og som jeg jobber med, forteller Hans.

Vi ønsker dem masse lykke til!!!!

X