Engasjement på deltalinjen

Engasjement på deltalinjen

Christian Tobias Gundersen og Sunniva Bergo Aarvik går på deltalinjen, vår nye fordypningslinje på studiespesialisering, innenfor programområdet samfunnsfag og økonomi. De var nylig på miljøtur med deltalinjeelevene og resten av klassen.

IMG_3566

– Hvorfor valgte dere å gå på deltalinjen?
– Liker å være engasjert og å bry meg, jeg er interessert i mennesker. Deltalinjen er jo helt ny, men jeg hadde ingenting i mot å finne ut hva det var, svarer Sunniva.
– Synes det hørtes interessant ut fra første stund, spesielt det om hvordan mennesket påvirker samfunnet og motsatt, sier Tobias.

Sunniva synes alle lærerne er ganske engasjerte. – Elevene har ofte tatt et standpunkt, og det er gøy å høre når de forklarer sine meninger. Man blir mer reflektert når man hører hvordan de tenker og hvorfor de tenker slik, hevder hun.
– Det er utrolig kjekt å gå på deltalinjen og være et sted hvor folk er like engasjert som man selv er. Man kan ha sine egne meninger og ha debatter om forskjellige meninger, men likevel respekterer alle de andre sine meninger uansett, sier Tobias. – Og så får man både praktisk og teoretisk erfaring på deltalinjen, fortsetter Tobias.

– Hva synes dere om miljøturen?

Sunniva synes miljøturen var veldig kjekk, og at de ble bedre kjent der. Videre forteller hun at FN-sambandet hadde et rollespill om Syria-konflikten på miljøturen, og syntes det var veldig spennende. – Vi fikk tildelt hvert vårt land og skulle forsøke å løse konflikten med Syria. Landene ble ikke enige. Dermed  fikk vi litt innsikt i hvorfor konflikten ikke blir løst og hvorfor man står på bar bakke i konflikten, forteller Sunniva.

Tobias synes det var helt spesielt dette å bli tildelt et land og se de ulike synspunktene fra de ulike landene. – Dette ga et veldig godt innblikk i situasjonen på konflikten i syria og i FN på hvordan situasjonen håndteres. Og et god innblikk i på hvordan det er å være i en debatt og ikke være enige, mener han.

– Det er helt annerledes å stå for meninger som man ikke alltid står for selv. Gir gjerne bedre innsikt når man blir tvunget til å stå for andre synspunkter enn de man egentlig står for. Man forstår da gjerne mer hvorfor de tenker slik de gjør, hevder Sunniva.

– Så fikk vi mye tid til å bli kjent med hverandre og tid til ballspill og kanopadling, sier Tobias og var godt fornøyd med det. – Synes miljøturen var kjempebra, følte det var godt lagt opp til at vi kunne bli bedre kjent med hverandre, også med lærerne, sier Tobias til slutt.

 

X