– Et godt sted å være for alle elever

– Et godt sted å være for alle elever

I sommer gikk Bård Hauge, rektor hos oss de syv siste årene, inn i pensjonistenes rekker. Ny rektor er Birger Danielsen, som inntil nylig jobbet som inspektør her på Danielsen Videregående Skole. Vi spør han om hvordan det er å være ny som rektor og hvilke ønsker han har for skolen vår.

– Hva var det som gjorde at du ønsket å bli rektor?

– Skolen vår er en viktig møteplass for ungdommer i Bergens-området, og jeg bryr meg om skolen og er glad for at den er her. Jeg har jobbet i ledelsen i ti år og tror derfor at jeg kjenner til mange ulike sider ved driften av skolen. Jeg er glad for å jobbe her, og når det ble ledig jobb som rektor ønsket jeg å prøve meg. Det er veldig kjekt å få være med å prege og lede en så viktig skole med ungdommer som ønsker å gå her.

– Hvilken bakgrunn har du i forhold til å bli rektor her?

– Jeg har jobbet her i over ti år, og det meste av den tiden i skolens ledelse. Jeg kjenner derfor godt til personale og vet at vi har mange flinke folk her. Gjennom de årene jeg har jobbet her har jeg lært at vi blir gode sammen. Og så kjenner jeg skolens historie og bakgrunn godt og er glad i skolen. Jeg er opptatt av barne- og unges liv og fremtid og tror at vi som en kristen skole har en viktig funksjon.

– Hva tenker du er din viktigste oppgave som rektor?

– Å hjelpe elever og lærer til å lykkes med det de er her for.

– Hvilket forhold har du til elevene på skolen?

– Jeg ønsker et aktivt forhold til elevene, men jeg har mange ulike ansvarsområder, så jeg er spent på hvordan det blir. Jeg har ingen undervisning foreløpig, og det er greit nå, men det er mange grunner til at jeg har lyst til å være i klasserommet, blant annet for å ha mer kontakt med elevene.

– Nå har du sittet i rektorstolen i over to måneder. Kan du si litt om hvordan du har opplevd dette så langt?

– Det er veldig variert, for eksempel så jeg på forskerklassen som kastet egg i Lysgården rett før dette intervjuet. Så rektorjobben er uforutsigbar med mange store ansvarsområder. Det er stor forskjell på ansvarsområdet mitt før og nå, og jeg opplever dette som kjekt og spennende.

– Har du noen spesielle ambisjoner på skolens vegne?

– Jeg har en ambisjon om å være et godt sted å være for alle elever som ønsker å komme hit. At vi klarer å ta oss av alle og at vi er for alle er viktig. Vi skal holde et faglig sett høyt nivå og holde frem at vi er en kristen skole. Vi ønsker å ha mange elever her og bruke kapasiteten vår, og vi ønsker å være en skole som mange ønsker å søke seg til og ønsker å gå på.

­­

X