Flykaptein bringer liv og håp 

Flykaptein bringer liv og håp 

Forrige uke fikk elevene i Vg1 på Danielsen VGS besøk av flykapteinen og «flymisjonæren» Eivind Lindtjørn. Lindtjørn jobber for Mission Aviation Fellowship (MAF). Lindtjørn flyr i mange konfliktfylte områder i Øst-Afrika. Han og de andre kapteinene i MAF flyr alt i fra vaksiner, misjonærer, bibler og stein til områder det er svært vanskelig å komme til. Lindtjørn påpekte viktigheten av å kunne fly til disse områdene.

– Ingenting ligner veistandarden i Norge, og de mange konfliktene i området gjør det svært vanskelig, og av og til umulig å komme frem på tilmålt tid uten fly. En reise som kan ta flere dager med bil, flyr jeg på halvannen time, fortalte Lindtjørn til en interressert forsamling i auditoriet.

 Mange av områdene Lindtjørn flyr og har flydd til er konfliktfylte, som f.eks. i Sør-Sudan. Lindtjørn fortalte blant annet om en gang han landet i en slags spøkelsesby hvor det nettopp hadde vært store konflikter og slagsmål, i tillegg hadde han opplevd å måtte gjemme seg fordi det hadde gått av en bombe i nærheten av der han var. Lindtjørn bor nå fast i Uganda med kone og to barn og flyr ut derifra, men han har bodd i flere land tidligere. De er også sendt ut til disse områdene i samarbeid med Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM).

Bildene er tatt av Joel Ystebø i 1D.

X