– Folk er snille mot hverandre

– Folk er snille mot hverandre

Jorik Lobsien er fra Tyskland og er utvekslingselev i Vg2 her på Danielsen dette skoleåret.

– Hvorfor valgte du å være utvekslingselev i Norge?

– Jeg ville oppleve noe nytt, ønsket å få venner i andre land og å bli litt mer åpen, så derfor ble jeg utvekslingselev. Norge valgte jeg fordi jeg har vært her på ferie før, og jeg likte det så godt at jeg ville komme tilbake. Og så er Norge nært Tyskland, så man kan lett dra tilbake igjen etter utvekslingsåret.

– Hva var det som gjorde at du valgte å være elev akkurat ved Danielsen VGS?

– Min første vertsfamilie har barn på denne skolen, og de spurte meg om jeg ville gå på her. Så er jeg kristen og jeg hadde lyst til å gå på en kristen skole og oppleve en kristen privatskole for ett år.

 Jorik opplever et godt miljø her på skolen, og han synes at folk er svært snille mot hverandre og inkluderende her på skolen!

Han forteller at det var veldig vanskelig med språket i begynnelsen. Han skjønte ingenting av norsken, og tenkte da på hvorfor han ikke dro til USA i stedet. Men etterhvert gikk det bedre og han skjønte stadig mer. Nå forstår han nesten alt, og er ganske stolt over at han kan snakke norsk! (Dette intervjuet foregikk ene og alene på norsk, red.anm.)

 – Hvordan er en skolehverdag her på Danielsen VGS sammenliknet med din skolehverdag i Tyskland?

– I Tyskland begynner vi på skolen klokka 8, og her på Danielsen har vi tidligere lunsj. I Stortstuen er det folk fra alle klasser, mens skolen min i Tyskland er stor og har mye mer plass, så de andre elevene utenfor klassen møter man ikke så ofte. Og vi kan velge mellom mange flere og mer interessante fag her, som psykologi og markedsføring, mens på skolen min i Tyskland har vi bare «vanlige» fag som historie, fysikk, tysk, engelsk.

– Hvordan trives du i Bergen?

– Jeg synes Bergen er en fin by, og det regner mindre enn forventet! Det er mange fine steder i naturen med fjell og innsjøer.

– Er det noe du har savnet fra Tyskland når du har bodd her?

– Jeg har savnet gode venner og familien min, noen tradisjoner og forskjellig mat.

 Jorik forteller at han kommer til å savne noe av maten når han er hjemme igjen i Tyskland, som brunost og pinnekjøtt. Miljøet her på skolen kommer han også til å savne, og naturen og vertsfamilien.

– Når reiser du til Tyskland igjen, og hvordan ser du fram til det?

– Jeg drar 23. juni og gleder meg masse til å komme hjem. Men det er også litt trist, fordi jeg kommer aldri til å gå på Danielsen igjen og bo hos vertsfamilien.

Vi ønsker Jorik lykke til med innspurten her på Danielsen!

X