Forskerklassen

Forskerklassen

På blokkdagen denne uken hadde forskerklassen (1D) framføring av naturfagsprosjekter. Samtidig var det også offisiell overrekkelse av premien på 30.000 kr for 1. plass i BTbatt-konkurransen.

Undertegnede var bare til stede ved to av prosjektpresentasjonene. Den første prosjektgruppa bestod av fire personer og hadde om vannrensing og dens effekter. Elevene hadde da sett nærmere på Svartediksområdet, og hvilke effekter vannrensing har. De benyttet flere forskjellige metoder for å teste vannkvaliteteten, og imponerte med omfattende kunnskaper på området. Gjennom prosjektet fant de ut at hypotesen deres om at vannrensing ikke hadde så stor effekt delvis var feil, da det viste seg å være ganske stor forskjell på vannkvaliteten mellom vannet i bekker og vannet i kranen.

Den neste prosjektgruppa bestod av tre elever og handlet også om vannkvalitet, nærmere bestemt om forurensing av vann. De hadde undersøkt forskjellen på vannkvaliteten i drikkevann og i vanlige vann i Bergensområdet. Blant annet undersøkte de innholdet av nitritt, nitrat og fosfor. De fant stort sett små eller ingen forskjeller på vannkvaliteten, med unntak av Lille Lungegårdsvann som skilte seg ganske sterkt ut. Også denne prosjektgruppa måtte konstatere at hypotesen deres ikke stemte i særlig grad, da de hadde trodd at vannkvaliteten ville variere mye mer.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X