Til topps med forskerelevene

Til topps med forskerelevene

Forskerklassen 1D var nylig på opplevelsestur til Odda. Der erfarte de at veien til himmelen kan være bratt. I steile fjellvegger og stupbratte heng, klatret mange av våre forskerelever sammen med sine to lærere, Miriam og Karsten, i praktfulle omgivelser. 

Denne godbiten av en klatretur foregikk i begynnelsen av juni, i området Tyssedal kraftverk nær Odda. Mange ønsket å klatre og noen ønsket å se på eller slappe av i nærområdet.

Alle som klatret var forsvarlig sikret, og klatreruten var utstyrt med faste bolter, bøyler og kabler. Nødvendig klatreopplæring ble gitt av tre profesjonelle instruktører som fulgte oss tett på hele klatreturen. Gjennomføringen av selve klatreruten var bare en del av opplevelseturen til Odda.

Våre unge Vg1-forskere opplevde også mye godt sosialt fellesskap, og noen innslag som var av naturfaglig og kulturell art. Besøket på Tyssedal kraftverk var lærerrikt og spennende. Her fikk vi omvisning og et historisk tilbakeblikk på bedriftens storhetstid. Denne to-dagers turen vil bli gjentatt for våre fremtidige Vg1-forskerelever. Se de spektakulære bildene fra klatreturen og oppholdet i Odda.

X