Gleder seg til fysikk-OL

Gleder seg til fysikk-OL

Knut Andreas Meyer (3A) fikk en flott 3.plass i det nasjonale fysikk-OL, og er dermed kvalifisert til OL i Mexico til sommeren.

Se oppslaget i BA

Faksimile fra Bergensavisen, 21.07.09

Faksimile fra Bergensavisen, 21.07.09

Knut Andreas Meyer har ikke begynt å øve til fysikk-OL i Mexico i juli. Han har en 1500 siders fysikkbok til å øve seg på, som han fikk etter tredje runde i Oslo, så det skulle være nok å ta av.

De innledende rundene av kvalifiseringen til OL foregikk i klasserommet. Han var blant flere som fysikklærer Anne Elisabeth Haga oppfordret til å delta. På landsbasis gikk cirka 70 av deltakerne videre til andre runde. I tredje runde, som foregikk i Oslo, kjempet 18 elever om å bli best. Der var det først kursing i fire dager, med påfølgende testing den femte dagen. Denne testen bestod av oppgaver tilsvarende det de lærer i videregående skole, men hvor de i tillegg fikk spørsmål fra det de hadde lært de fire kursdagene i Oslo. Knut Andreas var blant de fem beste som scoret høyest og som så går videre til internasjonale finalen.

Knut er veldig glad for å ha kommet videre til den internasjonale finalen. I Mexico håper han på å komme så langt at han vil bli blant de 60% beste, for da vil han bli blant de deltakerne som får hederlig omtale på den internasjonale fysikkolympiadens hjemmeside. Større forhåpninger enn det våger han ikke å ha. Det internasjonale OL i Mexico består av 2 prøver a 5 timer, hvorav én er eksperimentell og én er teoretisk. Førstnevnte kan gi 20 poeng, mens den teoretiske kan gi 30.

Sine gode fysikkunnskaper tenker Knut å bruke på ingeniørstudier.

Vi ønsker Knut all hell og lykke med OL i Mexico!!

Fysikk-OL sine hjemmesider.

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X