Venner fra mange kulturer på Hillcrest

Venner fra mange kulturer på Hillcrest

Sunniva Indrebø Haga og John Daniel Nesje er nylig kommet tilbake frå Vg2-året i USA. De gikk begge på Hillcrest Lutheran Academy i Minnesota, og tok Vg2-året på vår samarbeidsskole der, sammen med 24 andre Danielsen-elever. Vi ville høre med dem hvordan de har hatt det dette skoleåret.

– Hvordan opplevde dere skoleåret i USA?

– Det var veldig gøy å få venner fra andre kulturer og å bli utfordret til å snakke engelsk, sier Sunniva.
– Å være med folk fra mange andre steder, som Canada, USA, Etiopia, Mexico, Sør-Korea og Vietnam, har vært veldig kjekt, mener John Daniel. – Å få oppleve å bo i et annet land, få se styresettet, og se at ikke alle andre har det så godt som vi i Norge, har vært spennende, fortsetter han.

Sunniva er tredje person fra venstre.

– Kan dere fortelle hvordan en typisk skoledag på Hillcrest var?

– Vi hadde den samme timeplanen hver dag og hvert fag hadde en skoletime. Det var mye fokus på kristen tro og på bibelundervisning. Alle lærere hadde andakt og bønn, så det tok fem til ti minutter av hver skoletime, forteller Sunniva.

Jon-Daniel syntes det var veldig spesielt å bo på internat. Han har alltid hatt lyst til å bo med andre folk på sin alder og ikke bare foreldrene. Særlig det å ha en romkamerat synes han var spesielt. – Du er aldri alene og har alltid folk rundt deg. Her isolerer man seg gjerne mer hjemme. Det var konge, du blir skikkelig godt kjent med folk!, sier John Daniel.
Sunniva forteller at man på internat får se alle sidene av hverandre, og hun opplevde at de ble som en stor familie.

– Hva tenker dere er mest annerledes hvis dere sammenlikner skolen på Hillcrest med Danielsen?

– På Hillcrest leverer man inn leksene og det teller på karakteren, forteller John Daniel. – Det å komme tidsnok og levere inn til riktig tid teller også positivt på karakteren.
– Vi hadde mange flere prøver på Hillcrest, det var veldig lette prøver og ofte multiple choice prøver, sier Sunniva.

Man skulle tro at savn av venner og familie ville bli stort. Sunniva savnet familien i starten, men det gikk seg til ettersom hun ble kjent med folk og da tenkte hun ikke så mye på familien lenger. Men fjellene savnet hun. John Daniel savnet maten i starten, og etter juleferien var det ganske kjedelig å dra tilbake. Etter en stund glemte han det likevel.

– Hvordan har det vært å komme hjem igjen?

– Det har vært veldig kjekt, sier John Daniel.
– Det har vært litt rart også, fordi de man ble kjent med har man opplevd så mye med. Man kan selvsagt dra tilbake, men det livet man hadde der kan man aldri få tilbake, sier Sunniva.

– Hva kommer dere til å savne?
– Prøvene, svare Sunniva.
– Sporten, fordi det er en helt annen sportsånd. Bare på High School-kampene er det veldig god stemning og folk jubler og hoier, forteller John Daniel.
– Hver fredag hadde de som spilte amerikansk fotball hjemmekamp og besteforeldre og foreldre kom og så på og skapte god stemning, sier Sunniva.

– Hva synes dere var høydepunktene i løpet av Vg2-året i USA?

– Amerikansk fotball og basketball, fordi jeg spilte begge deler, svarer John Daniel. – Vårturen/ Springbreak-turen vi hadde var også et høydepunkt, og det å bo sammen med mange kompiser.
– Sporten og å være rundt folk hele tiden, sier Sunniva. – Å oppleve høytider de har, som Halloween, Homecoming, Thanksgiving og ballet var også høydepunkter, for de feirer mye større der enn her, mener hun.
– Etter at vi hadde vært ballet kjørte vi på rollerblades slik man ser på film, forteller John Daniel. – Å kjøre rundt på rollerblades på en rollerbladesbane var spesielt.

Vi takker for praten og ønsker dem god sommer!

X