92 bøker på godt 3 uker!

92 bøker på godt 3 uker!

Helene Margrethe Tveten i Vg2 hadde lest det utrolige antallet av 92 bøker i løpet av de 3½ første ukene av kampanjen «Hele Norge leser». Vi vil høre med henne hvordan dette lar seg gjøre!

– Hvorfor leser du så mange bøker?

– Jeg liker å lese bøker, og har lest mye helt siden jeg var 11-12 år. Jeg har lyst til å gjøre det bra i denne konkurransen, forteller hun. – Derfor leser jeg litt ekstra, og jeg leser ganske fort, så det gjør at jeg kan lese flere bøker hver dag, sier Helene.

– Men hvordan er det mulig å lese så mange bøker som 92 bøker på få uker?

– Jeg har brukt mye tid på det, og jeg leser fort, kommer det kontant fra Helene Margrethe.

– Hun forteller at noe av det som gjør det så kjekt å lese bøker er at hver forfatter har sin egen skrivestil og en egen måte å se folk på. Hun liker å få innblikk i hvordan folk tenker, og hvordan folk gjerne hadde tenkt dersom de kom i de situasjonene hun leser om.

– Har du noen bøker å anbefale?

– Syersken fra Madrid likte Helene Margrethe svært godt, men synes også det er vanskelig å anbefale siden alle har så ulike oppfatninger om hva de liker.

– Har du noen ambisjoner i konkurransen?

– Jeg har lyst til å komme på 1. plass i hele konkurransen. Nå veksler jeg mellom å ligge på første-, andre- og tredjeplass.

– Har du noe å si til de som ikke har nok motivasjon til å begynne?

– Finn en bok som du tror du kommer til å like, og hvis du leser litt hver dag blir du bedre enn hvis du aldri leser, og da har du gjerne ikke lys til å legge fra deg boka en gang, anbefaler Helene Margrethe.

Vi heier på Helene Margrethe i lesekonkurransen!

X