Helse- og samliv

Helse- og samliv

Alle førsteklassinger på skolen har i år én blokkdag med helse- og samlivsundervisning. Helsesøster og skolepresten er ansvarlige for undervisningsopplegget.

Temaene som tas opp tar utgangspunkt i elevundersøkelsen fra 2007, hvor elevene skulle komme med forslag til aktuelle tema innenfor helse- og samliv.

Forelskelse, grensesetting og Bibelens syn på sex var i fokus i helse- og samlivsundervisningen til 1A. Gode grunner til at sex er verdt å vente på til ekteskapet ble ivrig diskutert. Siden førte det inn i en diskusjon om i hvilken grad skilsmisse er smittsomt. Debatten ble avsluttet med en oppfordring fra skolepresten: Dersom en har den andre personen i samlivet i fokus, da kan det gå bra.

Lise Sæle Kongsvik synes det er fint å få flere konkrete grunner til å vente, og synes hun gjennom denne dagen har fått flere gode argumenter.

Det er viktig å lære om grensesetting, sier hun, før det er for seint. På forhånd trodde Lise at helse- og samlivsundervisningen skulle bli veldig ensidig ut fra skolens ståsted, men det ble heldigvis ikke helt slik hun hadde trodd.

Håvard Hølleland er usikker på om ikke-kristne lar seg påvirke av det de lærer om denne dagen, men han tror at noen vil tenke litt mer over det å vente. Selv mener han at han har lært litt, men at temaene som det ble fokusert på kanskje dreide seg litt mye om det samme.

Synnøve Olin Endal syntes dagen var interessant og kjekk. Hun synes hun har lært mye om Bibelens syn på ekteskap og sex, noe hun lenge har lurt på. Selv har hun fått mye å tenke på.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X