– Kult å være på Stortinget

– Kult å være på Stortinget

Deltalinjeelevene i Vg1 var på studietur til Oslo tre dager i slutten av oktober. Her forteller Ingeborg Børve Skjold og Leonora Standal Hjelle litt om hva de opplevde i hovedstaden.

– Hva synes dere var mest interessant av det faglige opplegget dere hadde i Oslo?

– Eg syns at det på Stortinget var veldig interessant, svarer Ingeborg. – Kult å være der på ekte og ikkje bare sjå det på TV. Veldig interessant med ”Rett på sak”-opplegget på Stortinget, for fekk innblikk i korleis det var å være stortingsrepresentant, og kor vanskelig det faktisk kan vere, fortsetter Ingeborg. – En bra oppleving og veldig lærerikt å sette seg inn i politikarane og stortingsrepresentantane sine perspektiv og å lage partiprogram. Då ser ein at det ikkje er så lett som det ser ut til.

– Jeg synes besøket i departementet var en helt ny opplevelse nå vi fikk se departementet fra innsiden, mener Leonora. – En får et helt annet inntrykk når en får å se og snakke med en statssekretær, statsråden og høre hvordan det fungerer i departementet. Er noe helt annet å høre det fra de som arbeider der, og får et bedre inntrykk av hva de holder på med enn hvis en bare leser om departementet på nettet for eksempel.

bildefraosloturen (1)

– Er det noe annet dere vil si om studieturen til Oslo?

– 22. juli-utstillingen, sier Ingeborg. – Det var ikkje kjekt, men me var relativt små då angrepene skjedde, og forstod ikkje alvoret i det og kva som faktisk skjedde. Når me kom inn i utstillingen kom alt over meg på nytt og det var veldig trist å gå inn i det rommet hvor alle bildene av de drepte var, sier Ingeborg.

– Det var kjekt at vi fikk så godt miljø på deltalinjen og at ingen ble holdt utenfor. Miljøet ble styrket gjennom turen, forteller Leonora.

X