Har lest 41 bøker på 11 dager!!

Har lest 41 bøker på 11 dager!!

Mathias Sandviken Nesse i 2A har alltid vært en ivrig leser av bøker. Men likevel: I løpet av de første 10-11 av kampanjen «Hele Norge Leser» hadde han lest hele 41 bøker!!

Han lå dermed i toppsjiktet her på Danielsen i konkurransen «Hele Norge leser», og har beholdt den plassen siden! For det meste har det gått i lydbøker. Han  har byttet ut mye av den tiden før han brukte på å lytte til musikk til å høre på lydbøker.

– Før konkurransen hørte jeg også mye på lydbok, men ikke i samme grad som nå, sier Mathias. – Jeg hørte Snorres Kongesagaen i høstferien, fordi det er relevant for norskfaget, og det var mange bøker å lese!

– Hvorfor hører du på lydbøker?

– Det er en annen form for underholdning enn musikk og film, siden tankene dine har mye mer å si for hvordan alt ser ut i bøker, svarer Mathias. – Bøker er også en god kilde til informasjon. Selv om mesteparten er skjønnlitteratur, så er det enkelte biografier og historiske bøker som jeg tar meg tid til å gå gjennom. Jeg er litt som en svamp når det gjelder informasjon, forteller han.

Mathias sier at han leser veldig mye innenfor sjangeren fantasi eller science fiction, eller en blanding. Star Wars er for eksempel en blanding av begge av fantasy og science fiction.

– Kan du han anbefale noen spennende bøker?

– Artemesi Fowl-serien handler om en ung irsk gutt som er ekstremt smart og som ikke klarer å passe inn med sine jevnaldrende og heller ikke med de voksne siden han er så ung. Han ønsker å følge i sine fars fotspor som er forbrytergeni, mens først og fremst håper han å finne faren sin, som forliste i Sibir.

– Mathias forteller at han selv ofte har følt at han ikke har passet inn i sosiale settinger, og at han derfor tiltrekkes av slike typen karakterer.

Vi ønsker han lykke til med den videre lesingen og med å holde stand på topplisten!

X