Ønsker å bidra til et godt voksenliv

Ønsker å bidra til et godt voksenliv

Marte Hammer Endal har jobbet 12 år på Danielsen VGS, er lektor i historie, og underviser i matematikk, fysikk, naturfag og historie. Marte ønsker å være med på å klargjøre elevene for veien videre i livet, ved å bidra med å gi dem den kunnskapen de trenger for å kunne skaffe seg et godt voksenliv.

– Hvilke gleder og eventuelt sorger synes du undervisningsjobben bringer med seg?

– Når du ser at elevene har glede av det de lærer og at de liker temaene og oppgavene, da er det veldig kjekt, sier Marte. – Det å kunne rette en prøvebunke og se at de har lært det de skulle og det jeg synes er viktig, det liker jeg, forteller hun.

– En sorg er det når elever dropper ut og forsvinner ut av skolen. Det gjør meg ikke noe at de ikke ligger på et høyt nivå i faget, men å komme seg gjennom og få standpunktkarakter, det er viktig, understreker Marte.

– Er det noen bestemt grunn at til at du jobber akkurat her på Danielsen?

– Ja, det er fordi det er en kristen skole og fordi det er en bra skole. Jeg gikk også selv her som elev, og har siden den gang alltid vært glad i Danielsen. Og jeg har ikke andre planer enn å bli her på skolen! Det er veldig kjekt å være på en skole hvor du kan være så trygg på hva du er en del av, og vite at kollegaene tror på det samme! Her sier vi gjerne at vi har en himmel over livet, sier hun.

– Har du noe å fortelle om deg selv som vi ikke vet?

Marte forteller at hun studerte i USA når hun var rundt 20 år. Så hadde de fått noen uker fri i semesteret og skulle være på college. Da tok hun en snartur til Norge uten at noen visste det, og hun landet på Flesland og tok bussen til Sotra og hjem til familien. Der spaserte hun rett inn i barndomshjemmet som om ingenting hadde hendt, mens familien satt og spiste og ble rimelig sjokkert og begeistret!

Marte føyer til at hun mener Danielsen er en god skole og at her er godt å være.
– Jeg vil anbefale å velge skolen vår for å få gode venner og god undervisning! Danielsen VGS er et bra utgangspunkt for et godt voksenliv, mener Marte.

Vi takker for intervjuet og ønsker en strålende sommer!

X