I det britiske parlamentet og dramaundervisning på The Globe

I det britiske parlamentet og dramaundervisning på The Globe

Martine Løvlie Morvik og Sunniva Abrahamsen var på studietur til London med engelsk programfag i ekskursjonsuka. Cirka 20 Vg3-elever var på studietur med to lærere som reiseledere.

IMG_0401

Fra venstre: Sunniva og Martine

– Kan dere fortelle litt om hva dere gjorde i London?

– Vi var i parlamentet og fikk full omvisning og fikk forklart hvordan det politiske systemet fungerte, historien til rommene og vi gikk gjennom de, svarer Martine. – Vi fikk også se House of Lords og House of Common, fortsetter Martine.
– Harrow on the Hill, en kostskole for gutter fra 11-19 år var interessant, synes Sunniva. – Det er den nest dyreste skolen i England, forteller Martine. – Både Churchill og Benedicte Cumberbatch har gått der. – Interessant å se hvordan livet var, måtte ta av seg stråhatten de hadde på seg når de møtte lærerne, forteller Sunniva. – De ble veldig oppmuntret til å drive med sport. Det kommer elever fra hele verden til denne skolen.
– Så var vi på The Globe og så Shakespeare, sier Sunniva. – Publikum var med i stykket på en måte, for eks kunne skuespillerne plutselig spørre deg om noe, forteller Martine. – Vi fikk undervisning fra en av skuespillerne, fikk en rolle og dramaundervisning.
– Var også på Billy Elliot musikal. Var veldig gøy, synes Sunniva.Og var på London Dungeon på eget initiativ, forteller Martine. – Er et slags museum eller spøkelseshus og viser den mørke siden av Englands historie.

– Hva var det mest spennende av det dere gjorde under studieturen?

– Parlamentet, svarer Sunniva med en gang. – Du kommer inn der og det er så mye gull og bilder, så påkostet. Det er statuer av Thatcher og Churchill.
– Parlamentarikere skulle gni på statuene, idolet sitt, når de skulle ha et større møte. Fikk ikke sitte ned med mindre du er parlamentariker, sier Martine
– Vi var i ett rom som dronninga ikke fikk gå i, for folket skulle ha makten der, sier Sunniva.
– Det var spesielle tradisjoner, så når de forklarer det til deg når du er der blir det lettere å skjønne det, mener Martine.

IMG_0451

 

 

X