Snart åpner elevene Sigmund Husebø, Perline Kleiveland, Andreas Bach og Martin Rådal skolekantine i Storstuen i storefri på tirsdagene.
Elevbedriften er nylig etablert, og daglig leder Perline forteller at de tenker å selge enkle ting som nudler, kaffi, brus, rundstykker med ost og skinke, boller og oppkuttet frukt.
– Vi har hatt en undersøkelse i klassene om hva den enkelte ville ha, forteller Perline. – Og vi vil selge varene så billig som mulig, fortsetter hun.
– 10% av overskuddet går til skoleprosjektet i Tabor, forteller Sigmund.
Salgssjef er Sigmund, og han sier at de får se litt etter hvert hvordan dette fungerer i praksis og om produktene selger.
Det er gjennom faget entreprenørskap og bedriftsutvikling at de fire elevene starter en elevbedrift, og nå er det meste klart for oppstart av skolekantinen. De får leie kjøkkenet ved siden av Storstuen av skolen.
Andreas er administrasjonssjef i elevbedriften, og Martin økonomisjef.
Elevbedriften har en egen facebookside, hvor man får vite om spesielle ting som skal selges.
Så altså: Kom og kjøp!